Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air

- Verden er klin gæren

Praktforestilling av de norske hopperne. Men ingen tilskuere fikk heie dem fram. - Bittert, erkjenner Alexander Stöckl.

TRIUMF: Trener Alexander Stöckl kunne konstatere en suveren seier til Norge i lagkonkurransen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TRIUMF: Trener Alexander Stöckl kunne konstatere en suveren seier til Norge i lagkonkurransen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske skihopperne vant lagkonkurransen i Holmenkollen med klar margin på Tyskland og Slovenia lørdag ettermiddag.

- Det var sesongens beste renn for laget, sier Alexander Stöckl.

Men det svært spesielle oppi det hele: Ingen tilskuere var i Holmenkollen for å heie fram nordmennene. Grunn: Frykten for coronaviruset og forbudet mot tilskuere i bakken.

- Selvfølgelig er det bittert at vi vinner uten publikum. Men hele verden er klin gæren på grunn av coronaviruset. Da må vi også være det, sier Stöckl.

STUSSELIG: Dette var publikum som var «til stede» under lørdagens lagkonkurranse i Holmenkollen. De måtte stå utenfor sperringene og så knapt noe. De fleste av dem var polakker. Foto: Tore Ulrik Bratland
STUSSELIG: Dette var publikum som var «til stede» under lørdagens lagkonkurranse i Holmenkollen. De måtte stå utenfor sperringene og så knapt noe. De fleste av dem var polakker. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

I dette ligger det at han forstår avgjørelsen om at ingen tilskuere får komme inn på tribuneplass i Holmenkollen denne helga. Avgjørelsen ble tatt av helsemyndighetene og arrangøren i Holmenkollen torsdag.

Under lagkonkurransen, som også var en del av Raw Air-turneringen, hadde rundt hundre tilskuere tatt oppstilling utenfor sperringene.

For det meste var det polakker, som nøyde seg med et lite glimt av hopperne - tross alt.

TIL TOPPS: Johann André Forfang, Marius Lindvik, Daniel-André Tande og Robert Johansson (i midten) vant lagkonkurannsen for Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL TOPPS: Johann André Forfang, Marius Lindvik, Daniel-André Tande og Robert Johansson (i midten) vant lagkonkurannsen for Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig kjipt at det ikke er fulle tribuner. Men vi får ikke gjort noe med det. Folk kommer til å prate om rennene denne helga de neste hundre åra. De blir historiske, sier en skråsikker Stöckl.

Johann André Forfang, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Marius Lindvik var hopperne som sørget for norsk seier.

Alle leverte gode prestasjoner, der ankermann Lindvik rundet av med et svev på 132 meter. Norge var 36,5 poeng foran Tyskland og 43,2 poeng foran Slovenia.

Lagkonkurransen plasserte flere av nordmennene i en utmerket posisjon i Raw Air. Alle rennene den neste uka teller i hoppturneringen.

Etter to renn leder tyskeren Constantin Schmid med 380,4 poeng. Lindvik ligger 0,9 poeng bak. Forfang er nummer fem og Tande åtte (se stillingen nederst).

Lindvik sto over prøveomgangen lørdag. Han har vært litt forkjølet og følte behov for ekstra hvile.

- Det burde være ute av kroppen i løpet av et par dager, sier han.

- Det var aldri aktuelt å stå over?

- Nei, det skal mye til for at du ikke stiller. Da skal du ligge dødssyk på sykesenga.

MONSTERHOPP: Maren Lundby vant lørdagens kvalifisering i Raw Air for jentene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MONSTERHOPP: Maren Lundby vant lørdagens kvalifisering i Raw Air for jentene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Maren Lundby vant kvaliken for kvinner i Holmenkollen lørdag kveld. Hun klinte til med et hopp på 133 meter og vant foran Jacqueline Seifriedsberger fra Østerrike.

- En god start, sier Lundby om monsterhoppet.

Raw Air fortsetter med det tradisjonelle Holmenkollrennet søndag. Deretter står Lillehammer, Trondheim og Vikersund for tur.

VOLDELIG: Politiet pågrep flere personer under dagens skifestival på Holmenkollen, etter at det brøt ut slagsmål. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hele Norges coronakart