Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verden for sine føtter: Fra benkesliter til superstjerne på et snaut år

På denne tiden i fjor hadde Kylian Mbappé (19) bare startet 19 seniorkamper for Monaco, hadde null landskamper for Frankrike og var nokså ukjent. Nå er han en superstjerne.

SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER: Hvem er det største talentet i verden her? Svaret er fort franske Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix
SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER: Hvem er det største talentet i verden her? Svaret er fort franske Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): - THIAAAAAAAGO!

Det er en varm ettermiddag på PSG treningsanlegg Camp des Loges, rundt 30 minutter vest for Paris. En smidig og hengslete Kylian Mbappé har stormet inn i rommet og står nå med nesa presset mot vinduet ut mot treningsanleggets fotballbaner.

Gressmattene virker å være i perfekt stand, takket være godt arbeid av to medlemmer av banemannskapet, som nettopp er ferdig med å avslutte dagen på noen store gressklippere som former de perfekte rette linjene på mattene.

Thiago Motta utfører en kondisjonsøkt med en trener fra PSGs støtteapparat i enden av den ene banen. Det var Mbappé som ropte ut navnet til den brasilianskfødte italieneren, på samme måte som en oppspilt tenåring gjør når han eller hun ser en favorittspiller på nært hold.

Men Mbappé er ingen vanlig tenåring. I stedet for å være en supporter, er han Mottas lagkamerat og tidenes nest dyreste fotballspiller i verden etter Neymar. Han er også en merkevare for PSGs rike oligarker og fransk fotball generelt.

På toppen av alt det blir han sett på som den mest naturlige briljante fotballspilleren under 21 år på hele planeten.

Men denne varme ettermiddagen virker han som en hvilken som helst fotballgal gutt på 19 år, som snakker sladder om sitt favorittlag før en fotballøkt med sine venner, der han står iført treningstøy og nærmest holder på å sprekke av ungdommelig energi, mens han snakker om hvor ofte PSG trener etter lunsj i disse dager og lurer på når Motta vil bli frisk og klar for spill på førstelaget igjen.

- Skal vi sette oss ned? spør han FourFourTwo i perfekt engelsk, samtidig som han går mot en av stolene i rommet som er satt av til spillerintervjuer.

Ah, tres bien! Han forklarer så at han snakker litt engelsk etter å ha lært det på skolen, men at han syns det er vanskelig. Det virker å være beskjedent, med tanke på hvor enkelt han nettopp leverte en engelsk setning som viser at han har litt større engelskkunnskaper enn han liker å innrømme.

Uansett om han får bruke sine engelskkunnskaper i Premier League eller ikke i løpet av karrieren, vil 2016/17-sesongen alltid være tidspunktet da Mbappé fikk sitt store gjennombrudd.

Nå er navnet hans så gjenkjennelig på scenen til internasjonal fotball, at det er veldig lett å glemme hvor fort han gikk fra å være et lovende talent, til å mulig etterfølge Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som verdens beste fotballspiller.

Veien mot toppen har gått raskt - og han er ikke i nærheten av å være ferdig ennå...

Mandatory Credit: Photo by Philippe Perusseau/REX/Shutterstock (9438684c)
Kylian Mbappe celebrates
Paris Saint-Germain v Olympique de Marseille, Ligue 1 football match, Parc des Princes, Paris, France - 25 Feb 2018
Mandatory Credit: Photo by Philippe Perusseau/REX/Shutterstock (9438684c) Kylian Mbappe celebrates Paris Saint-Germain v Olympique de Marseille, Ligue 1 football match, Parc des Princes, Paris, France - 25 Feb 2018 Vis mer

Sportslig bakgrunn

Mbappé er født og oppvokst i Bondy, elleve kilometer nordøst for Paris sentrum. Faren spilte fotball på et greit amatørnivå og deretter ble han trener i den lokale klubben AS Bondy, mens moren spilte håndball i fransk førstedivisjon. Så Kylian hadde en godkjent stamtavle.

- Det at min familie har sportslig bakgrunn hjalp meg definitivt, fordi det betydde at de forsto hva jeg ønsket å gjøre med livet mitt, sier Mbappé.

- Det er noe de allerede hadde opplevd selv, så deres erfaring betydde at jeg hadde deres støtte og klarte å unngå å gjøre visse feil.

Hans eldre bror, Jires Kembo Ekoko, er også en profesjonell fotballspiller. I en alder av 30 år spiller han for tyrkiske Bursaspor etter at han startet i franske Rennes, hvor han fikk 110 kamper og scoret 16 mål i den franske toppdivisjonen, primært som ving.

Når han snakker om søsknene sine, lyser Mbappés øyne opp.

- Da jeg var yngre, var Jires idolet mitt og han pleide å inspirere meg, sier Kylian.

- Jeg tror ikke jeg er uvanlig i så måte, for jeg tror det er mange yngre brødre som ser opp til sine eldre brødre der ute, som ser opp til dem og ønsker å gjøre det samme som dem. Jeg pleide å se alle kampene hans. Vi dro ofte på stadion for å se ham spille da han var i Rennes. Det å ha ham som bror gjorde meg garantert mer gira på å bli fotballspiller, sier han.

Jo mer Mbappé snakker, jo mer tydelig blir det at deler av grunnen - kanskje det er hovedgrunnen - til at han har taklet den raske utviklingen så raskt, er fordi han har vært forberedt på livet som profesjonell fotballspiller helt siden han gikk på barneskolen.

Chelsea, Clairefontaine (talentakademi i Frankrike), Real Madrid, Monaco - han tar oss gjennom øyeblikkene og bragdene som formet barndommen hans. Men han snakker ikke om disse temaene med en arroganse eller egoisme. Dette var rett og slett virkeligheten hans.

- Jeg begynte på det lokale laget AS Bondy da jeg var fire eller fem år, sier han.

- Jeg spilte for dem helt fram til jeg signerte for Monaco, fordi da jeg var på Clairefontaine, spilte jeg for As Bondy i helgene. Min far var treneren min. Vi hadde definitivt et spiller-trener forhold på fotballbanen, men han kjeftet sannsynligvis mer på de andre spillerne enn meg!

STOREBROR: Jires Kembo Ekoko (til venstre). Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/NTB Scanpix
STOREBROR: Jires Kembo Ekoko (til venstre). Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Prøvespill i Chelsea

Allerede på dette tidspunktet gitt det gjetord om at en ung gutt fra Bondy var spesiell. Chelsea hadde blitt gjort oppmerksom på ungguttens potensial og inviterte ham til London på prøvespill. Det var hans første smakebit på internasjonal fotball.

- Jeg var fortsatt ung på den tiden, kanskje ti eller elleve år. Jeg dro til London og tilbrakte litt mindre enn ei uke der. Jeg trente med Chelsea og vi spilte noen treningskamper mot Charlton. Vi vant 6-0 eller 7-0. Jeg spilte spiss, men jeg tror ikke jeg scoret noen mål. Det var fantastisk - det var min første erfaring utenlands og en mulighet for meg å se hvordan det fungerte i England, sier Mbappé.

Han dro tilbake til Bondy før han ble invitert til å spille på prestisjefylte Clairefontaine som 13-åring. De beste guttene fra Paris-generasjonen bor og trener der fra de er 13 til de er 15. Spillere som Thierry Henry og Nicolas Anelka har vært innom akademiet.

- Clairefontaine var fantastisk. Det handler i hovedsak om å forberede deg steg for steg før du skal spille profesjonelt for et ungdomsakademi, slik at overgangen ikke blir et sjokk når du endelig gjør det. Du begynner å lære hvordan fotballen også vil fungere som en jobb. Selv om det for det meste handler om å ha det gøy, ønsker du at du skal kunne drive med det på fulltid, sier Mbappé.

- Vi bodde alle sammen i ukedagene og dro hjem til familien i helgene. For meg var det enkelt fordi Clairefontaine bare ligger en time unna familiehjemmet.

Da han var der fikk han tilbud om å trene med Real Madrid. Du får inntrykk av at det var enda mer spennende for Mbappé, enn å dra til England for å spille med Chelsea.

- Det var en drøm for det var den uka jeg fylte 14 år. Jeg feiret bursdagen min der med Real Madrid-spillerne. Det var i ferien og Clairefontaine ga meg tillatelse til å reise. Jeg spilte en vennskapskamp mens jeg var der, men det var mot et lokalt amatørlag, ikke en profesjonell klubb. Totalt sett var reisen en utrolig opplevelse for meg.

CLAIREFONTAINE: Det franske landslaget trener på akademiet. Foto: FRANCK FIFE/AFP/NTB Scanpix
CLAIREFONTAINE: Det franske landslaget trener på akademiet. Foto: FRANCK FIFE/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Valgte Monaco

Etter to år med akademiet, var tiden moden for å prøve seg i en profesjonell klubb. Det var mange tilbud, men i stedet for å ta det åpenbare valget og bli værende i nærheten av hjemmet, valgte han og familien Monaco.

Med den russiske milliardæren Dmitry Rybolovlev og en historie med kongelig beskyttelse, blir fyrsteklubben sett på som en rikmanns-lekeplass, men klubben har alltid vært et springbrett for talentfulle spillere, som VM-vinnerne Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Thierry Henry og David Trezeguet.

En 15 år gammel Mbappé valgte å tre ut av komfortsonen og flytte 1000 kilometer sørover til den franske rivieraen.

- På det tidspunktet var Monaco i ferd med å sette sammen et spennende spillerprosjekt, og signerte spillere som Radamel Falcao, sier han.

- Jeg var ute etter en stor utfordring fra et fotballperspektiv, men skolen var også viktig. Alt i alt var Monaco den beste muligheten for meg til å utvikle meg både som fotballspiller og tenåring. Jeg var langt hjemmefra, men i løpet av det første året flyttet min far hit med meg for å hjelpe til å finne meg til rette. Etter det kom familien min til Monaco for å besøke meg ofte, så jeg ikke fikk hjemlengsel.

Unggutten forteller FourFourTwo noe som gir et innblikk i hvor moden han er for alderen. Det viser hvordan han takler en situasjon og klarer å snu det til noe positivt både på og utenfor banen.

- Å være på ungdomsakademiet var veldig vanskelig - du reiser på en lang reise og du har ingen garantier for at du vil klare det, sier han.

- Det er mange som deg i akademiet - 40 eller 50 gutter, tror jeg - og kanskje bare en eller to av dere vil klare det. Men livet handler om å ta sjanser.

Det er ikke ofte du hører en ung spiller som kommer med en så presis analyse av hvor hardt det er å bli profesjonell, samtidig som du innser at det å ta sjanser ikke er til å unngå dersom du ønsker å oppnå drømmen.

Noen spillere tror de har klart det før det er en realitet, mens andre ikke takler at det er så stor konkurranse og at nåløyet for å klare det er så trangt. I kontrast til dette forsto Mbappé nøyaktig hva som krevdes og handlet deretter. Fokus, driv, vilje og hjerne, i tillegg til talent, har ført ham dit han er i dag.

FULGTE I FOTSPORENE: Angriperne David Trezeguet og Tierry Henry spilte i Monado. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB Scanpix
FULGTE I FOTSPORENE: Angriperne David Trezeguet og Tierry Henry spilte i Monado. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB Scanpix Vis mer

Fra benken til rekordkjøp

Det er vanskelig å tro nå, men det var tider forrige sesong der Mbappé var fjerde- eller femtevalg på spissplass i Monaco. Pappa Wilfried var så bekymret at han valgte å snakke med pressen på et tidspunkt, for å fortelle at han var misfornøyd med at sønnen fikk lite spilletid på Stade Louis ll.

Faren stilte seg spørsmålet om han hadde gjort alt riktig da han kom med anbefalinger til sin sønn, som ikke hadde noen agent, om å si nei til tilbud fra utlandet og skrive kontrakt med Monaco i mars 2016.

I løpet av noen uker etter farens kommentarer, var Mbappé på A-laget. 14 desember, ei snau uke før bursdagen, startet Kylian Mbappé sin sjette kamp for sesongen i Coupe de la Ligue hjemme mot Rennes. Han scoret hattrick i 7-0-seieren, og så seg aldri tilbake.

Jo høyere nivået ble, jo bedre spilte Mbappé. Da Monaco var i angrepsposisjon på høsten hevet han spillet sitt, og fra februar og utover scoret han 18 mål på 21 kamper. Det at han startet sesongen som et ubeskrevet blad som spilte for Monaco U19 foran noen få foreldre som tilskuere, gjorde bragden enda mer imponerende.

Han avsluttet 2016/17-sesongen som ligavinner, kom til semifinalen i Champions League og ble kåret til årets unge spiller i Ligue 1 med 26 mål og 11 assist i alle turneringer.

I Champions League scoret han seks mål, i snitt hvert 89. minutt. I turneringen var det bare superstjernen Lionel Messi som kunne vise til et bedre målsnitt.

Skryt og priser har fortsatt å komme på løpende bånd siden. Hans kvikke bein og raske vendinger har ført til sammenlikninger med brasilianske Ronaldo og franske Thierry Henry, mens de dødelige avslutningene hans minner om en fryktløs Michael Owen i tenåra.

Oktober 2017 ble Mbappé kåret til årets «Golden Boy» av italienske Tuttosport, en kåring av den beste U21-spilleren i Europa. Han fikk nesten dobbelt så mange stemmer som nummer to på lista - Barcelonas Ousmane Dembélé. Han var også milevis foran spillere som Marcus Rashford og Gabriel Jesus.

SLO IGJENNOM: Det var i Monaco Kylian Mbappé fikk seg et navn. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NB Scanpix
SLO IGJENNOM: Det var i Monaco Kylian Mbappé fikk seg et navn. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NB Scanpix Vis mer

- Ikke rart å være kjent

All oppmerksomheten og de nærmest umulige forventningene ville garantert påvirket en spiller som ikke hadde beina like godt plantet på jorda. Hans imponerende modenhet både på og utenfor banen har gjort at han tar til seg skryt like enkelt som gjennombruddspasningene fra Neymar, Thomas Lemar og andre spillere som er så heldige å få spille med ham.

- Etter å ha vokst opp anonymt i Paris, er det ikke rart å være så kjent - nei, nei, nei, sier Mbappé.

- Jeg har et normalt liv. Jeg bor med min familie, jeg går på trening, jeg kommer tilbake igjen. Jeg har ikke noen problemer. Det har også vært mye lettere for meg å tilpasse meg en overgang som dette (PSG) enn det kanskje ville vært om jeg dro utenlands, fordi det er ikke noen språkbarriere.

- Pluss at jeg vokste opp i Paris da jeg var ung, så jeg vet hvordan været er her, sier han med latteren løst.

- Ok, det er litt kaldt. Det er definitivt kaldere enn i Monaco, uten tvil, men du kan ikke få i pose og sekk, ikke sant?

Når du ser tilbake på gjennombruddssesongen på sørkysten, erkjenner Mbappé at Monaco sjarmerte fans over hele landet, men forteller at han og lagkameratene først anerkjente det de hadde oppnådd da det var over.

- Sannheten er at vi ikke innså at det vi hadde gjort var så spesielt, sier han.

- Det gikk først opp for oss da sesongen var over. Vi levde i vår egen boble. Vi spilte, vant og fikk en god rekke med resultater, men ingen skjønte egentlig hvor bra vi gjorde det. Det var litt som å være innelåst i sitt eget rom; vi så ikke hva som skjedde utenfor.

Fikk troen

Mbappé forklarer at øyeblikket da Monaco-spillerne virkelig trodde at de kunne oppnå det mange mente var umulig - å slå PSG i kampen om ligatittelen - kom i den 26.-runden.

- Jeg husker det veldig godt. Det var helga før åttedelsfinalen i Champions League mot Manchester City. Vi var i Bastia og spilte bare 1-1. Det var et skuffende resultat. Samme helg hadde PSG besøk av Toulouse. Noen dager før hadde de knust Barcelona 4-0 i åttedelsfinalen i Champions League. Vi visste at dersom de slo Toulouse, ville vi ledet med ett poeng og det ville vært vanskelig å holde unna, men så spilte de 0-0. De mistet også poeng. Det gjorde at vi lå tre poeng foran dem på tabellen. Fra det tidspunktet følte spillerne at de kunne vinne ligatittelen, sier Mbappé.

Monaco spilte deretter Champions League-kamp mot Manchester City, en av de mest spennende og minneverdige oppgjørene i nyere historie. Mbappé presenterte seg for det engelske publikumet med en veldig god forestilling, og banket blant annet inn en scoring etter å ha forsert gjennom City-forsvaret.

En litt naiv tilnærming gjorde at Monaco tapte 3-5 på Etihad, men Mbappé sto fram i den andre kampen også. Han var sterkt delaktig i at Monaco vant 3-1 i returoppgjøret og gikk videre på bortemålsregelen. Mbappé ga blant annet Monaco ledelsen allerede etter åtte minutter på Stade Luis ll.

Når du hører hvordan han reflekterer over de to thriller-kampene nå, får du en følelse av at det fra et Monaco-perspektiv virket å være skjebnebestemt hvordan det gikk.

- Jo nærmere vi kom returoppgjøret, jo mer begynte vi å få troen på at vi kunne gå videre, erindrer han.

- Da vi gikk ut på banen følte vi oss sikre på at vi ville klare det. Ingen trodde vi ville klare å slå tilbake etter tapet.

- Alle vet at Pep Guardiolas Manchester City spiller angrepsfotball. Det var to fantastiske oppgjør, fra begynnelse til slutt. Selv om Manchester City tapte, ser jeg for meg at spillerne er glade for å ha vært en del av slike fantastiske kamper.

Monaco ble til slutt slått ut av Juventus i semifinalen, men de hadde kommet lenger enn noen hadde sett for seg. Imot alle odds vant de også hjemlig liga for første gang siden 1999/2000-sesongen, åtte poeng foran PSG.

SLO UT CITY: Tiemoue Bakayoko og Kylian Mbappé jubler etter en scoring. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
SLO UT CITY: Tiemoue Bakayoko og Kylian Mbappé jubler etter en scoring. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

En vennegjeng

Mbappé mener at nøkkelen til Monacos suksess var at spillerne genuint likte hverandre.

- Vi hadde en ung tropp, forklarer han.

- Vi var mer som en vennegjeng enn noe annet. Vi kom godt overens og det var mye kvalitet i troppen også. Når du ser på spillerne som dro på slutten av sesongen - Benjamin Mendy, Tiemoue Bakayoko, Bernardo Silva - så dro de alle til storklubber. Jeg mener vi hadde den perfekte miksen for å oppnå store ting sammen. Det var riktig år, riktig tid og vi hadde de riktige spillerne.

Han skryter særlig av colombianske Radamel Falcao, som han dannet en fryktet angrepsduo med.

- Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - å starte sesongen med en spiss som Radamel Falcao er det beste som kunne skjedd med meg, insisterer 19-åringen på.

- Alle kjenner til spilleren Falcao og vet hvilken utrolig målscorer han er, men han er også en fantastisk person. Som person var han virkelig fantastisk mot meg, og han guidet meg gjennom sesongen.

- Han var ikke redd for å sette meg på plass heller, men du trenger å høre det noen ganger. Jeg var 17 år på det tidspunktet. Det var min læretid. Det var på den måten det skulle være. Han hadde en stor innflytelse på meg og jeg vil alltid være takknemlig for det.

Ved hjelp av Falcao og lagkameratene i Monaco, tok det ikke lang tid før Mbappé nådde toppen.

DØDELIG DUO: Kylian Mbappé og Radamel Falcao. Foto: Reuters / Eric Gaillard / NTB Scanpix
DØDELIG DUO: Kylian Mbappé og Radamel Falcao. Foto: Reuters / Eric Gaillard / NTB Scanpix Vis mer

Fra Monaco til PSG

Selv da han var i Monaco var ikke PSG langt unna tankene til Mbappé. Overgangen forrige sommer dukket ikke opp fra intet. Det var heller det motsatte og var faktisk et resultat av en lengre tids flørting som betydde at det virket som det var skjebnebestemt at Mbappé en dag skulle spille for klubben hvor han vokste opp.

Etter bare én full sesong i Monaco, var det noen som følte at overgangen kom litt for tidlig, særlig med tanke på det ekstra presset som hører med en overgang på 180 millioner euro, summen som PSG må betale når han er ferdig med det offisielle låneoppholdet i sommer.

Mbappé var nærmere en PSG-overgang enn mange var klar over, og allerede som tenåring forsto han noe som andre kan bruke år på å skjønne: at det ofte er mulighetene som velger ut deg, og ikke det motsatte.

- For meg føltes det som det rette øyeblikket, og det riktige valget. PSG er en stor klubb og de ønsker å vinne alle trofeer. Jeg ønsker også å vinne alle trofeer, så det virket som vi hadde et felles mål og en mulighet til å utvikle oss sammen.

- Jeg har vært i kontakt med PSG siden jeg var ti eller elleve år gammel. De var interessert i meg da jeg ble en del av Monacos ungdomslag. Jeg har besøkt treningsanleggene ved flere anledninger. Jeg har møtt de tidligere eierne og de nåværende eierne også, så det å signere for enn klubb som PSG var ikke helt ukjent for meg. Jeg kjente til flere i klubben uten å ha spilt der, så PSG var alltid et sted i tankene mine, tror jeg.

En del av MCN

Han utgjør en tredjedel av det som nå er den mest berømte angrepstrioen i verden ved siden av Edinson Cavani og Neymar, eller «MCN» som fransk media liker å kalle dem.

Imellom seg har trioen på topp for PSG notert seg for 63 mål på de 63 første kampene denne sesongen, og motstanderne vil ikke like å høre at Mbappé mener de har en del å gå på.

- Vi har bare spilt sammen i fem måneder, så vi leser ikke hverandre så godt ennå. Vi fortsetter å forbedre oss og jeg tror vi kan bli bedre. På trening spiller vi ikke alltid på samme lag, men treneren får oss ofte til å spille sammen så vi kan jobbe med forståelsen av hverandre.

Mye har blitt sagt og skrevet om den såkalte særbehandlingen Neymar har fått etter rekordovergangen fra Barcelona forrige sommer (222 millioner euro) - at han tar seg noen fridager, og fikk feire en storslått 26-årsdag i Paris - og at brasilianeren kranglet med Cavani om hvem som skulle ta straffesparkene.

Men Mbappé insisterer på at Neymar har blitt misoppfattet og at han har et godt forhold til brasilianeren.

- Når du blir kjent med Neymar, er han totalt annerledes enn det bildet han har på TV. Han elsker å le og forteller mange vitser. Han har en veldig joie de vivre (livsglede journ.anm.) og kommer overens med alle i troppen.

- Jeg setter virkelig pris på forholdet vi har. Han er som en storebror for meg. Når stjernespillere ønsker deg velkommen så varmt som han gjorde med meg, er det enklere å tilpasse seg det nye laget. Vi er litt forskjellige i spillestilen, så han har ikke gitt meg så mange råd fra et fotballperspektiv. Men han har gitt meg mange råd om spillet fra et mentalt og psykologisk standpunkt. Han har fortalt meg om noen av feilene han har gjort slik at jeg kan unngå å gjøre det samme.

- Det er fantastisk å spille med ham. Jeg trenger egentlig ikke å beskrive det - alle kan se hvordan det er. Jeg håper alle innser hvor heldige vi er som har en spiller som ham i ligaen vår. Vi håper alle at han vil bli værende i lang tid og hjelpe oss til å vinne trofeer.

Mbappé sier at han ikke har noen preferanser når det gjelder hvor han ønsker å spille i angrepstrioen, men forteller at PSG-manager Unai Emery har en klar tanke om hvordan han ønsker laget skal spille.

- Jeg spiller på høyre i PSG for øyeblikket, men jeg ser på meg selv som en angriper som kan passe inn overalt, avslører han.

- I Monaco, f.eks., spilte jeg og Falcao sammen på topp som en duo, og jeg likte det også. Jeg har ingen preferanser. Da jeg var ung spilte jeg i alle de tre angrepsposisjonene, så jeg er vant til å levere i forskjellige roller. For meg er stabilitet det viktigste: det er bedre å få mye spilletid i en posisjon, siden det å skifte posisjon ofte ikke er lett.

- Manageren ber oss bytte posisjoner i løpet av kamper for å forvirre motstanderen. Han er veldig presis i det han ber oss om å gjøre. Han ønsker høyt press i banen, raskt press, kombinasjonsspill og raske kontringer. Han har en veldig tydelig tanke om hvordan han ønsker vi skal spille og klarer å formidle det til oss. Han elsker jobben sin.

FÅR SKRYT: PSG-manager Unai Emery Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
FÅR SKRYT: PSG-manager Unai Emery Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Tenker på VM

Så fort sesongen med PSG er over, vil Mbappé ha noen få uker på seg til å gjøre seg klar til den neste store utfordringen i karrieren: VM i Russland. Han har fortsatt ikke studert Frankrikes gruppespillmotstandere i detalj, men innrømmer at han allerede tenkte på det som skal skje i Russland.

- Selvfølgelig gjør jeg det - det er du tvunget til, særlig hvis du ikke har spilt i VM tidligere, sier han med dempet entusiasme.

- Jeg har så mange mål med klubblaget først, så jeg tenker ikke på det hele tiden. Vi vil ha to eller tre uker mellom slutten av sesongen og turneringen til å se på lagene vi skal møte. I løpet av den perioden kommer jeg til å spise og drikke Australia, Danmark og Peru hver eneste dag. Men jeg ser allerede fram til at turneringen skal begynne og jeg gleder meg til det skjer.

Det eneste lille tilbakesteget i Mbappés karriere så langt er at spissen ble oversett på aldersbestemte landslag. F.eks. ble han utelatt av den franske U17-troppen som vant EM i 2015 i Bulgaria, og representerte heller aldri landet sitt på U16 og U18.

Andre angripere som er født i 1998 ble valgt før ham: Odsonne Edouard, på lån fra PSG til Celtic denne sesongen, var den foretrukne spissen, mens vingen Jonathan Ikone (en annen PSG-spiller som er på lån i Montpellier) og Arsenals Jeff Reine-Adélaïde (på lån i Angers) ble valgt foran Mbappé nesten hver gang troppen ble tatt ut.

Mbappé taklet situasjonen på samme måte som han gjør med alle positive og negative hendelser - med stoisk ro - og når han snakker om det nå, viser Kylian fram sin innerste selvtillit.

- Det var utelukkende en sportslig avgjørelse om å ikke ta meg med, forklarer han til FourFourTwo.

- Jeg vet at FFF (Det franske fotballforbundet journ.anm.) fulgte meg, men de tok sitt valg. Fotball handler om valg, så du må aldri stille spørsmål ved slike avgjørelser. Men jeg kjente til alle de andre spillerne i min generasjon. Det var ikke et problem for meg.

Han tok raskt igjen sine konkurrenter. Mbappé var en av to 17-åringer som ble tatt ut til Frankrikes U19-tropp til EM i 2016 i Tyskland. Kylian ble en nøkkelspiller i laget da Frankrike slo Italia 4-0 i finalen, og scoret nest mål i turneringen etter lagkamerat Jean-Kévin Augustin (som var i PSG på tidspunktet og nå spiller for RB Leipzig).

Den sommeren holdt Frankrike på å vinne EM i 2016 på hjemmebane, men det ble et 0-1-tap etter ekstraomganger mot Portugal i finalen. Og det er en indikasjon på hvor raskt Kylian Mbappé har vokst på kort tid. Som 17-åring så han Eder score målet som senket Frankrike på Stade de France. Og to år seinere er han selv på vei til VM hvor han godt kan bli Le Bleus viktigste spiller.

- Jeg så finalen i 2016-EM på TV med andre på U19-laget og var allerede i Tyskland for å spille vår egen turnering, sier Mbappé.

- Vi støttet Frankrike, på samme måte som alle andre. Det er rart hvor raskt ting skjer, og det er fantastisk å være en del av troppen nå.

- Føler jeg press før VM? Nei, ikke i det hele tatt. Press kommer fra andre folk, ikke fra oss. For meg handler fotball om glede. VM spilles bare hvert fjerde år. Du har ikke råd til å miste fokus på det på grunn av press. Du må spille når det finner sted - akkurat nå, øyeblikkelig. Jeg er klar.

Så følger Mbappé fotografens instruksjoner, kikker hit og dit, før han peker og smiler når moren lager morsomme ansikt bak kamera.

- Jeg vet hvordan jeg skal få ham til å le, sier hun med latter i stemmen.

Mbappé tar alle i rommet i hånda før han går ned gangen og forsvinner rundt hjørnet.

Noen minutter seinere er han ute på treningsanlegget, hvor han ler og tuller med sine lagkamerater som alle 19-åringen ville gjort på en solskinnsdag. Det tar ikke lang tid før Mbappé blender dem - i tillegg til alle som ser på - med triks og finter som de fleste på hans alder bare får muligheten til å gjøre på PlayStation.

Dette er ikke en hvilken som helst tenåring - dette er en framtidig superstjerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!