Verden for sine føtter: Fra benkesliter til superstjerne på et snaut år

På denne tiden i fjor hadde Kylian Mbappé (19) bare startet 19 seniorkamper for Monaco, hadde null landskamper for Frankrike og var nokså ukjent. Nå er han en superstjerne.

SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER: Hvem er det største talentet i verden her? Svaret er fort franske Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix
SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER: Hvem er det største talentet i verden her? Svaret er fort franske Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): - THIAAAAAAAGO!

Det er en varm ettermiddag på PSG treningsanlegg Camp des Loges, rundt 30 minutter vest for Paris. En smidig og hengslete Kylian Mbappé har stormet inn i rommet og står nå med nesa presset mot vinduet ut mot treningsanleggets fotballbaner.

Gressmattene virker å være i perfekt stand, takket være godt arbeid av to medlemmer av banemannskapet, som nettopp er ferdig med å avslutte dagen på noen store gressklippere som former de perfekte rette linjene på mattene.

Thiago Motta utfører en kondisjonsøkt med en trener fra PSGs støtteapparat i enden av den ene banen. Det var Mbappé som ropte ut navnet til den brasilianskfødte italieneren, på samme måte som en oppspilt tenåring gjør når han eller hun ser en favorittspiller på nært hold.

Men Mbappé er ingen vanlig tenåring. I stedet for å være en supporter, er han Mottas lagkamerat og tidenes nest dyreste fotballspiller i verden etter Neymar. Han er også en merkevare for PSGs rike oligarker og fransk fotball generelt.

På toppen av alt det blir han sett på som den mest naturlige briljante fotballspilleren under 21 år på hele planeten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer