Verden gisper

Bildet sprer seg: - Erling Braut Haaland (23) redusert til smågutt i Manchester City-garderoben, rapporterer aviser.

HØYDEFORSKJELL: Erling Braut Haaland (til høyre) ser ut som en smågutt sammenliknet med basketballspiller Mamadou N'Diaye. Til venstre: Keeper Ederson. Bernardo Silva smiler under armen til N'Diaye. Foto: Instagram
HØYDEFORSKJELL: Erling Braut Haaland (til høyre) ser ut som en smågutt sammenliknet med basketballspiller Mamadou N'Diaye. Til venstre: Keeper Ederson. Bernardo Silva smiler under armen til N'Diaye. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland og Manchester City tar imot Nottingham Forest klokka 16.00 lørdag.

Fokuset på forhånd er at nordmannen ikke er like effektiv som forrige sesong. Samtidig har et bilde fra City-garderoben spredt seg med lynets hastighet.

Da laget møtte West Ham sist lørdag, dukket «et monster» opp i garderoben på London Stadium.

Navn: Mamadou N'Diaye (30).

Basketballspilleren er 229 centimeter på strømpelesten. Haaland - på sin side - er 195 centimeter. Ved siden av senegaleseren N'Diaye ser han rett og slett liten ut.

Verdenspressen lar ikke anledningen gå fra seg:

- Internett ler av smågutten Haaland, rapporterer den østerrikske storavisa Kronen Zeitung.

- Basketballstjerna Mamadou N’Diaye rager over idrettskolleger, selv giganten Haaland, melder engelske The Sun.

De fleste avisene omtaler Haaland som 194 centimeter høy. Sannheten er at han er 195,2 centimeter.

N'Diaye la selv ut bildet på Instagram der han dokumenterer besøket i City-garderoben. Han har en fortid i meksikanske klubber som Fuerza Regia de Monterrey og Correcaminos UAT Victoria.

På bildet figurerer også midtbanespiller Bernardo Silva (173 centimeter) og keeper Ederson (188 centimeter).

- Høydeforskjellen er virkelig utrolig, rapporterer Sky Sports i Italia. N'Diaye skal ha en vekt på 136 kilo.

TOPPSCORER: Erling Braut Haaland kommer ikke like lett til scoringene som før. Men nordmannen er fortsatt toppscorer i Premier League med sju mål. Foto: NTB
TOPPSCORER: Erling Braut Haaland kommer ikke like lett til scoringene som før. Men nordmannen er fortsatt toppscorer i Premier League med sju mål. Foto: NTB Vis mer

Han slår uansett ikke Haaland i fotball. Så langt denne sesongen har nordmannen sju scoringer og to målgivende pasninger. Effektiviteten er litt under der den var i fjor.

Men trener Pep Guardiola advarer:

- Jeg vil ikke få sove i natt, svarer han ironisk - konfrontert med effektiviteten.

- Mitt råd er å ikke kritisere Erling for mye. Kritiser heller backen, midtstopperen eller manageren - men aldri spissen som scorer alle målene. Han vil gjøre det (score mål). Og da vil dere alle være i en posisjon der dere må beklage, sier Guardiola.

Alica Schmidt kommer med en utfordring til Erling Braut Haaland. Video: Løkås/Godø. Klipp: Alica Schmidt/ Youtube. Foto: NTB Vis mer

Da City tok imot Nottingham Forest 31. august i fjor, vant de 6-0. I den kampen scoret Haaland hat trick. Nordmannen forble målløs da City vant 3-1 over Røde Stjerne i midtuka.

Men Guardiola er ikke bekymret:

- Erling er en utrolig trussel. Jeg har alltid en følelse av at laget gjør det bra når han får mange sjanser. Når han ikke er involvert i sjanser, er det noe som er galt.

City står med full pott etter fem runder i Premier League. Laget leder foran Tottenham, Liverpool og Arsenal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer