Riksrevisjonsrapport norsk idrett

Verden hyller Klæbo og Norge. Vi bare klager

Av og til er det greit med en revisjon også av en rapport fra Riksrevisjonen.

VERDT PENGA? Riksrevisjonen har sett på verdien av fellesskapets overføring til idretten mellom 2012 og 2017. Revisorene har neppe fått med seg alt. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
VERDT PENGA? Riksrevisjonen har sett på verdien av fellesskapets overføring til idretten mellom 2012 og 2017. Revisorene har neppe fått med seg alt. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGENE før Riksrevisjonen framla sin vel triste rapport om hvordan Kulturdepartementet og Idrettsforbundet sammen har forvaltet de rundt 3,7 milliarder kronene staten har gitt idretten mellom 2012 og 2017, ble det avholdt en stor internasjonal konferanse hos det anerkjente Aspen Institute i Washington. Der var temaet hvordan barneidretten kan brukes til å utvikle et på alle vis sunnere samfunn, og staseksempelet var Norge.

Dette store amerikanske forskningsmiljøet er svært opptatt av den norske idrettssuksessen. Under OL i Pyeongchang var Tom Ferrey, sjefen for sports -og samfunnsseksjonen til Aspen Institute på plass, og rapporterte begeistret hjem om Johannes Høsflot Klæbo og den norske idrettsmodellen:

- Norge er en nasjon med 5,3 millioner innbyggere; altså litt flere folk enn i Detroit og omegn, fortalte han sine amerikanske lesere og pekte på den utrolige medaljestatistikken med en så liten nasjon på topp:

- Forholdet mellom innbyggertall og OL-medaljer er et bra utgangspunkt for å se på kvaliteten i et lands sportssystem. Hvordan det organiserer sine muligheter og tar tak i de samme utfordringene som konkurrentene. Hvordan landet lærer unger å drive sport, ser og utvikler talent for så å følge dem opp gjennom livet, fortsatte han og spurte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer