Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verden i rødt, hvitt og blått

Yes, yes, yes! Endelig ble verden farget rød, hvit og blå, endelig fikk disse tåkeaktige lekene et hårdt tiltrengt løft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yes, yes, yes! Endelig ble verden farget rød, hvit og blå, endelig fikk disse tåkeaktige lekene et hårdt tiltrengt løft. En knusende 7- 4 over Sverige i herrecurling pluss to gull og to sølv på én og samme natt gir gjenlyd fra Singapore til Bora Bora. Og så viselig er det innrettet at triumfen falt sammen med at mennesker over hele verden, i palmehytter og igloer, i penthouses og bølgeblikkrønner, blottet sine hoder og markerte fireårsdagen for OL-åpningen på Lillehammer. Særlig det med egget.

- Men det var et stygt skår i gleden at de to norske gullmedaljene i utfor og alpinkombinasjon ble utsatt enda en gang, sa Sjåvi-9 og spyttet ut en anløpen kommandofil. Det ryker noen sånne hver morgen.

- Ikke vær sjåvinist, irette-satte jeg. - Jeg sier som TV2-damen: «Vi satte nederlenderne på plass.» Og vi knuste Myllylä og ga svenskene en i scrotum så curlingsteinene skramlet. Hva mer kan du forlange av fredelig kappestrid mellom nasjoner og edel konkurranse? Du må da tåle at noen norske gullmedaljer blir utsatt et par- tre- sju døgn?

  • Det mest skuffende hittil ved denne feiringen av sunne sjeler i sunne legemer er nivået på dopingavsløringene. «Passiv marihuanarøyking»? Å, jeg ber. Er ungdommen i ferd med å bli sløv? Før, den gang dop var dop og menn var menn og kvinner også var menn, utrustet man farefulle ekspedisjoner til Polen for å kjøpe skumle ampuller. Særlig politiidrettsmenn lå langt framme, men nå nøyer ungdommen seg med å gå gjennom kantina på idrettssenteret mens de trekker pusten dypt. Her må det satses kraftig hvis ikke utviklingen skal føre til helt ren toppidrett om noen år.
  • Vi står foran en helg preget av dype søvnforstyrrelser og derfor mye uforutsigbar atferd. Som uavhengig ekspertkommentator vil jeg gi ett råd: «Spis ikke suppe alene.» Elvis Presley døde nesten da han falt i søvn i en suppetallerken, og han var ikke spesielt interessert i vintersport. God helg til alle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!