FIKK STØTTE: Borger Thomas fikk rødt kort etter tre minutter, men fikk støtte fra både med- og motspillere etter utvisningen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FIKK STØTTE: Borger Thomas fikk rødt kort etter tre minutter, men fikk støtte fra både med- og motspillere etter utvisningen. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

- Verden raste sammen. Jeg føler at jeg skuffet hele laget.

Borger Thomas (19) fikk rødt kort etter tre minutter i debuten.

ÅRÅSEN (Dagbladet): • Lillestrøm - Stabæk 5-1

19 år gamle Borger Thomas fikk en kjedelig debut for Stabæk i Tippeligaen. Førstekeeper Sayouba er på VM-samling med Elfenbenskysten, og dermed var det unggutten som startet dagens kamp mot Lillestrøm på Åråsen.

Sendt ut etter tre minutter Men det ble ikke mange minuttene på banen. Etter bare tre minutter ble han sendt av banen, etter at han felte Petter Vaagan Moen som bakerste mann.

- Det var absolutt ikke sånn det skulle bli. Jeg hadde gledet meg til det her, og jeg følte meg virkelig klar. Og så går det fort, det er en ball igjennom og han er alene, og så kommer det røde kortet, sier Borger Thomas til Dagbladet etter kampen.

- Verden raste sammen. Det var tre minutter ut i kampen, og det er som å starte kampen med en mann mindre. Jeg føler selvfølgelig at jeg skuffer hele laget, svarer han på spørsmålet om hva han tenkte da han så det røde kortet fra dommer Svein-Erik Edvartsen.

- Eneste alternativ
- Når en spiller fratar motparten en åpenbar målsjanse er direkte rødt kort eneste alternativ uansett om det skjer etter tre minutter eller 93, sier Edvartsen til Dagbladet.

Thomas har ikke selv sett situasjonen da han snakker med Dagbladet etter kampen.

- Jeg har ikke sett situasjonen igjen, så det går bare på det jeg føler. Jeg er borti han, men at det er noen soleklar felling, det føler jeg ikke. Jeg føler jeg er borti han, og han drar ballen vekk fra mål igjen, men jeg må se situasjonen igjen før jeg sier om det er strengt kort. Det ble som det ble, sier han.

Det var Petter Vaagan Moen som ble felt, og han mener situasjonen er klar.

- Ja, han tar høyrefoten min, så den var klar, sier han.

- Det var bra for oss, dumt for dem.

Fikk mye støtte Borger Thomas fikk likevel mye støtte fra både medspillere og motspillere da han måtte gå av banen etter tre minutter.

-  Jeg føler at støtten jeg har fått er helt fantastisk. Det er ikke ofte man ser spillere fra det andre laget rose de som har blitt sendt av på motstanderlaget.

- Hva sa de til deg?

- De sa at det er sånn som skjer og vi er helt sikre på at du kommer sterkt tilbake. Det er hyggelig å høre. Jeg føler jeg har fått jobbet godt de siste årene. Jeg følte at jeg var klar for dette nå, så at det skulle gå sånn er jo veldig uheldig. Nå må jeg bare jobbe hardt.

19-åringen er klar på at han ikke lar dagens uheldige debut ødelegge noe.

- Jeg blir absolutt ikke skremt av det her, og jeg skal jobbe enda hardere sånn at når jeg får sjansen igjen skal jeg ta den. Det er ikke glemt ennå, men jeg må prøve å lære av det. Man må lære av alt.

- Dette er fotball Også Stabæk-trener Bob Bradley tok seg en prat med 19-åringen i pausen.

- Jeg sa til han at dette er fotball. Jeg har sett det skje med erfarne keepere, og en del av det å bli en god fotballspiller er å gå gjennom noen tøffe dager, og komme sterkere tilbake, forteller Bradley til Dagbladet.

- Han er voksen, og jeg tror ikke dette forandrer noe.