Fikk brutal beskjed:

- Verden raste sammen

Denne sesongen skulle bli Sandefjords kaptein, Sander Moen Foss, sitt store gjennombrudd. Men i april endret alt seg med et smell.

KNUSENDE BESKJED: Sander Moen Foss fikk en vidning i kneet i april. Foto: Trond R. Teigen / NTB
KNUSENDE BESKJED: Sander Moen Foss fikk en vidning i kneet i april. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kunne ikke tro det han sa til meg. Det var blytungt, sier Sander Moen Foss til Dagbladet om den knusende beskjeden. For å forstå hva 23-åringen til Sandefjord sikter til, må vi skru tida tilbake noen måneder.

10. april, andre serierunde i Eliteserien: Sandefjord har besøk av Bodø/Glimt på Release Arena. «Blåhvalene» er smått sensasjonelt femten minutter unna å sikre seg ett poeng mot seriemesterne i gult.

Men så glipper det. Glimts Runar Espejord snapper opp en pasning og setter i gang et angrep som Ulrik Saltnes avslutter på nydelig vis.

Noen meter unna ligger Sandefjords kaptein, Sander Moen Foss, og vrir seg i smerte på gressmatta.

- Det var en situasjon hvor det kommer en motspiller førende med ballen mot meg. Jeg prøver å ta ballen, treffer den litt, men får en litt uheldig vridning i kneet, rett og slett. Jeg husker at det smalt godt, forteller Foss.

Sander Moen Foss skadet seg mot Bodø/Glimt i april. Video: Discovery + / Fotball Media Vis mer

«Hva skjedde nå»

Denne sesongen skulle bli hans store gjennombrudd. Han hadde riktig nok en god del Eliteseriekamper fra foregående sesonger å vise til, men denne sesongen var han blitt utnevnt til kaptein og før gjort midtstopperplassen til sin egen.

- Dette var året jeg skulle vise hvem jeg er, sier han åpenhjertig.

Men da det smalt i kneet i første halvdel av april, fryktet han det verste.

- Jeg hadde aldri opplevd noe liknende før. Der og da satte det en støkk i meg, og jeg tenkte bare «hva skjedde nå». Jeg merka tidlig at det var ganske alvorlig, sier Foss, som ble fraktet av banen på båre.

VONDT: Her skjønte Sander Moen Foss at noe var alvorlig galt med kneet hans. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
VONDT: Her skjønte Sander Moen Foss at noe var alvorlig galt med kneet hans. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

MR-bildene viste det han var redd for. Fremre korsbånd i høyre kne var røket, og menisken var også ødelagt. Det som skulle bli hans virkelige gjennombrudd i norsk fotball, var på et blunk erstattet med minst ni måneder på sidelinja.

- Det var fryktelig

- Faller verden litt sammen av en slik beskjed?

- Ja. Det er den verste beskjeden å få som fotballspiller. De minuttene der fysioterapeuten sa hva som hadde skjedd inne i kneet mitt var den verste beskjeden jeg har fått.

Han forteller at det var like tungt å informere lagkameratene om skaden.

OPERERT: Slik så kneet til Sander Moen Foss ut etter at han hadde gjenomgått operasjon. Foto: Privat
OPERERT: Slik så kneet til Sander Moen Foss ut etter at han hadde gjenomgått operasjon. Foto: Privat Vis mer

- Det var fryktelig rart å gå ned til laget og si at jeg var ferdig for i år. For meg personlig var det ikke noe gøy å få beskjeden, men det var heller ikke noe gøy å videreformidle den. Det var veldig spesielt, sier han, og legger til at klubben har tatt fantastisk godt vare på han etter at skaden var et faktum.

Til tross for fraværet av han i hjertet til Sandefjord-forsvaret, har klubben fra Vestfold foreløpig gjort sine saker bra denne sesongen. Mange eksperter dømte dem nord og ned før sesongen, men i skrivende stund ligger blåtrøyene på en 13. plass, tre poeng over kvalik.

FEIRER: Sander Moen Foss (t.v), Alexander Ruud Tveter, Deyver Vega og Ian Smeulers jubler etter sier borte mot Haugesund 3. april. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
FEIRER: Sander Moen Foss (t.v), Alexander Ruud Tveter, Deyver Vega og Ian Smeulers jubler etter sier borte mot Haugesund 3. april. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

- Vi har blitt veldig gode på å få ekspertene til å hysje litt de siste åra. Selvfølgelig har vi hatt perioder der vi har hatt mindre gode kamper, men vi har også hatt en del gode resultater. Vi har blitt tippa på nedrykk de siste tre åra, men har holdt oss, sier Moen Foss.

- Når håper du å være tilbake på banen?

- Vi har en cupkamp mot Odd i mars som jeg gjerne vil være en del av. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke den. Så er det seriestart neste sesong. Jeg håper jeg får nok timer på feltet til å kunne være med på det, avslutter han.

Sandefjord møter Kristiansund borte førstkommende søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer