Lionel Messi

Verden reagerer: - Er det vits?

Lionel Messi (34) ble tirsdag kveld offisielt klar for den franske storklubben PSG. Overgangen har skapt enormt med oppmerksomhet verden over.

BEITE: Lionel Messi forlater Barcelona og skifter beite til den franske storklubben PSG. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB
BEITE: Lionel Messi forlater Barcelona og skifter beite til den franske storklubben PSG. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag meldte den anerkjente overgangsguruen Fabrizio Romano at Lionel Messi var klar for PSG. Sent tirsdag kveld kom også den offisielle bekreftelsen fra klubben selv på sin egen Twitter-profil og på sine hjemmesider.

Overgangen har det siste døgnet vært så godt som klar, men etter at den endelige bekreftelsen kom har reaksjonene vært enorme.

PARIS: Denne videoen publisert av PSG på Twitter viser Messi i en «Paris»-tskjorte som vinker til elleville fans 10. august 2021. Video: Twitter @le_Parisien_PSG / Programleder: Henrik Ljosland Waale. Reporter: Jonas Giæver Vis mer

Tirsdag formiddag landet Messi i Paris og ble møtt av en haug av PSG-fans og journalister som ønsket argentineren velkommen til byen og klubben.

OPPMØTE: Det var et stort oppmøte av journalister og supportere som samlet seg utenfor flyplassen i påvente av Lionel Messi. Foto: AFP
OPPMØTE: Det var et stort oppmøte av journalister og supportere som samlet seg utenfor flyplassen i påvente av Lionel Messi. Foto: AFP Vis mer

Utenfor flyplassen Le Bourget nord for Paris, hadde en stor folkemasse samlet seg i håp om å få se deres nye stjerne.

VINKET: Lionel Messi vinket til de fremmøtte da han landet i Paris tirsdag. Foto: AP
VINKET: Lionel Messi vinket til de fremmøtte da han landet i Paris tirsdag. Foto: AP Vis mer

Det ønske fikk de oppfylt, og Lionel Messi ble avbildet etter at han hadde landet. Omringet av fotojournalister vinket argentineren til de frammøtte utenfor flyplassen.

- Hjerteskjærende

Overgangen har naturlig nok skapt en rekke reaksjoner hos både supportere og profilerte fotballfolk. På Twitter er det flere som har delt sine reaksjoner på den store overgangen.

En av dem var Atlético Madrid-keeper Jan Oblak. Han hyllet den argentinske angriperen i et innlegg på Twitter.

«Så lenge jeg har spilt, har Messi endret fotballen. Hvis det ikke var for ham, ville La Liga vært noe helt annet. Jeg hadde også hatt noen flere rene bur. Han inspirerer alle til å heve spillet sitt», skrev den slovenske keeperen.

Den tidligere engelske landslagsspilleren, Gary Lineker (60), gikk også ut på Twitter for å vise sin beundring for den argentinske stjerna og skrev blant annet:

«Det er på mange måter hjerteskjærende å se Lionel Messi forlate Barcelona. Men nå kan vi få se han i en angrepsrekke bestående av muligens planetens tre beste spillere, hvis Mbappe blir.»

Den tidligere PSG-spilleren, Juan Pablo Sorín (45), la også ut et innlegg på Twitter med det argentinske flagget etterfulgt av et rødt og blått hjerte.

- Er det vits?

En annen som også har reagert på sosiale medier er Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft (54).

Han har skrevet om på den legendariske sangen «Don't cry for me Argentina», som en humoristisk reaksjon på Messis PSG-overgang.

Mange reaksjoner og mye oppmerksomhet er ikke noe sjokk når kanskje tidenes beste fotballspiller skifter beite. Nå gjenstår det bare å se om Messi fortsetter med fotballmagien i ny klubb.

Sportsjournalist Mina Rzouki skrev også et innlegg på Twitter. På det sosiale mediet skrev hun blant annet:

«Er det egentlig vits i å se på Champions League denne sesongen. Chelsea og City vil gi dem litt konkurranse, men herregud! Hvordan kan dette i det hele tatt bli rettferdig?»

Tidligere i sommer har følgende spillere også kommet inn portene på Parc des Princes: Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Achraf Hakimi.

Det blir med andre ord et fullstendig stjernespekket fransk lag vi får se kommende sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer