Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste - til å fiske

TROMSØ (Dagbladet): Om halvannen måned slåss de amerikanske og norske fotballjentene med hverandre om OL-tittelen. Men i går kveld var det fred, fordragelighet - og fiske. Verdens beste fotballspiller, Mia Hamm, beviste at hun kan gjøre magiske ting også med ei fiskestang.

Under en halvtime etter at hun hadde halt den første torsken over ripa, fikk 28-åringen fra Texas servert sin egen tre og et halvt kilo tunge fisk - ferdig kokt. - Wow! utbrøt Mia ivrig da hun ble matet av ivrige lagvenninner. Men best likte hun nok sitringen i kroppen da torsken tok agnet. Fotballheltinnen ble som et barn mens hun dro fisken mot ripa.

- Jeg fisket i dammer og innsjøer hjemme i Texas som liten. Men dette var en helt annen følelse, tilsto den ellers litt sky jenta - og gliste bredt.

Klisjeenes kveld

Norge tar imot USA til OL-oppkjøringskamp på Alfheim Stadion i morgen. Men i går delte jentene ferja «Vengsøy» og la ut på båttur rundt Tromsø. Kvelden ble som en vakker klisjé på den nordlandske sommernatt - bare les ingrediensene:

Sol (hele tida), bunadskledte norske landslagsjenter (tre av dem), varme (når båten ikke gikk fort), arktisk vind (når båten gikk fort), Ishavskatedralen (i sideblikket), Tromsøbrua (over oss), trekkspillmusikk (hele tida), de lekreste småretter fra havet (stående buffé), fisking (etter hvert) og torsk (i massevis). Troms Fotballkrets slo på stortromma - og fikk fornøyde gjester tilbake.

Jordbær og rødvin

Innimellom havretter og dessert (her valgte Mia jordbær med fløte, og rødvin til - slå den!) tok «verdens beste» seg tid til Dagbladet.

For oss var kvelden den bortimot varmeste hittil i år. For boblejakke- og luekledte Mia var det bortimot bunnrekord: - 15- 20 grader er så kaldt som det blir i Texas. Beklager - jeg er ikke skapt for kulde, sa hun og pakket seg inn.

2- 2 hittil i år

Men hva mener hun om styrkeforholdet mellom Norge og USA? - Små detaljer avgjør. I år har Norge vunnet to ganger, og vi to. Spillestilen er forskjellig. Norges spiller direkte fotball, vår stil er ballbesittende. Det er slike ulikheter i kultur og spillestil som gjør fotballen fascinerende, mener Mia. - Under VM i fjor slo vi Norge 1- 0. Så spilte vi 0- 0 mot Kina, et land som Norge seinere beseiret. Det sier alt om jevnheten, mener den amerikanske superstjernen.

Kringen enig

Og raser over at de nevnte tre land - mest sannsynlig verdens tre beste - er plassert i en og samme OL-pulje. Bare to får gå til semifinale.

- Det er en skam, slår Mia fast. Hun får følge av Norges for anledningen bunadkledte kaptein, Gøril Kringen:

- To land er seedet i OL: USA som regjerende verdensmester, og Australia som vertsland. Australia er det dårligste laget i OL. USA, som er seedet, trakk sine to største konkurrenter - Norge og Kina. Helt tragisk, mener Kringen.

USAs nestor og Norges kaptein ble stående og snakke sammen i baugen mens «Vengsfjord» sakte seg mot land ved 21-tida. De hadde mye å prate om.

SE TORSKEN: Den amerikanske fotballyndlingen Mia Hamm viste seg også som en habil fisker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media