Verdens beste - tross tap

Bækkelaget- Fredriksberg 23- 24. Anja Andersen og Jeong-Ho Hong satt på benken. Sorina Theodorovic ble skadd etter få minutter, og danske Fredriksberg ble for sterke i finalen. Likevel våger vi følgende påstand: Bækkelaget har det mest komplette håndballaget verden noen gang har sett - landslagene inkludert.

Dessuten har både Gitte Madsen, Siv Heim Sæbø og Monica Kyvåg slitt med sykdom under turneringa. Og i finalen var aldri skadde Mette Ruud Johansen og landslagsvingen Lise Larssen på banen.

- Det er hypotetisk å spå om vi er bedre enn Danmark og Sør-Korea. Men på papiret har vi verdens beste klubblag. Den påstanden er jeg enig i, sier trener Frode Kyvåg til Dagbladet.

- Seieren i cupvinnercupen, viste at vi tilhører verdenstoppen. Og ja, på en gitt dag kan vi slå de danske verdensmestrene også.

Serien viktigst

Med seier over Kras Zagreb i E-cupfinalen, føler ikke Kyvåg at BSK har så mye å bevise ute i Europa.

- Klart vi skal ha det gøy på utebane også. Men europacupen får ikke gå på bekostning av innsatsen hjemme.

- Målet er å vinne serien for å kvalifisere oss til mesterligaen. Vi har et febrilsk ønske om å vinne den gjeveste av alle turneringer. Da kan vi ikke rote oss bort i serien.

- Men ingenting tyder på det?

- Vi er ydmyke og tar ingenting for gitt. Både Larvik og Byåsen er kapable til å slå oss.

Frode Kyvåg vil ikke plukke ut noen desidert førstesekser, og er fornøyd med å ha dobbel dekning på alle plasser.

- Stallen er så komplett at den som er i form og har dagen, får spille mest.

<B>GOD GRO:</B> Gro Engstrøm spilte en ny god kamp i finalen i går, og var med på å vise at Bækkelaget sannsynligvis er verdens beste lag.