Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste Anja

BERGEN (Dagbladet): Tertnes- Bækkelaget 23-38. Med Anja Andersen i toppform er det ingen som klarer å temme Bækkelaget. I går scoret hun 15 mål aleine, mange fra 12-13 meter og alle sju-meterne i samme lave hjørnet. Etter kampen skrøt verdens beste spiller av dommerne for første gang i sin karriere.

- Vi har større bredde, er mer stabile og er litt bedre enn de andre topplagene. Dere må ikke bare være opptatt av mine 15 mål. I denne kampen var også forsvaret vårt veldig godt. Vi var bedre organisert enn Tertnes, sier Anja Andersen.

- Deilig

Mer enn 3000 hjemmesupportere med bjeller og sterke stemmebånd hadde ingen effekt på henne. Spilleren som stilnet stormen fra vest, nesten helt aleine, forklarer oss hvordan hun utmanøvrerte Fanney Runarsdottir i Tertnes-målet.

- Jeg har trent mye på å skyte fra 12- 13 meter og fått mye kritikk fordi jeg har bommet. Nå begynner målene å komme. Det er deilig.

I stor fart løp hun opp angrepene og sendte i vei baller lenge før Tertnes-jentene hadde nådd å summe seg i forsvar. De stoppet først i nettet, en etter en. Den såkalte Anja-testen fra Håndballmagasinet var glemt. Spillegleden hadde overtatt. Helt fra kampstart til siste spillesekund var det Anja Andersens kamp. Hun scoret fem fra sju-meteren, alle nede til venstre for Tertnes-keeperne.

Psykisk effekt

- Jeg følger keepernes blikk til jeg ser en reaksjon, så kaster jeg. Det var helt tilfeldig at alle ballene havnet samme sted, sier hun.

Selv om det var tilfeldig, hadde det en psykisk effekt hos Fanney Runarsdottir, som klarte å redde bare ni baller mot mål. Det er vanskelig å bestemme seg for å gå mot samme hjørne fem ganger etter hverandre. Hun ble usikker av sju-meterne, men det ble ikke bedre med alle langskuddene som havnet i nettet.

Kjersti Grini forsøkte seg som frimerke på Anja i første omgang, men det var helt nytteløst, til tross for fysiske nærkamper av tøffeste merke.

- De samme regler gjelder for frimerke-spillere som for andre. Kjersti gjorde så godt hun kunne, men det er vanskelig å spille i den rollen, forteller Anja.

- Demoraliserende

I andre omgang, etter at Kjersti Grini hadde fått to tominutter på benken, forsøkte Mette Davidsen seg med klisterfingre rundt Anja Andersen. Med samme magre resultat. Dansken var som en ål i fart opp en stri elv.

- Jeg er ikke spesielt godt fornøyd med min jobb som frimerke når Anja har scoret 15 mål. Hun virker demoraliserende på oss når hun får herje slik som i denne kampen.

- Vi tok med oss frustrasjonene fra forsvaret og framover i angrep og klarte aldri å få til det spillet vi presterte i Ekeberghallen, sier Kjersti Grini.

Hun erkjenner lett at Tertnes har et stykke å gå før de er på samme stabile nivå som Bækkelaget, men vil ikke snakke om at bergenslaget bør hente inn flere toppspillere for å nå målet.

Men på hjemmebane i går måtte Kjersti og resten av Tertnes-jentene nøye seg med å være tilskuere til verdens beste Anja-show.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media