Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste Carlsen hylles i ny bok fra anerkjent sjakkforlag

«Carlsens angrep på tronen» kommer 18. desember.

(Dagbladet): Det har på ingen måte manglet på oppmerksomhet rundt Magnus Carlsen i tida før, under og etter VM-bragden i indiske Chennai. 22-åringen fra Lommedalen representerer på mange måter en ny generasjon i sjakkverdenen, noe han for alvor viste da han knuste Vishy Anand over ti partier.

Stormestre, fotballproffer, skistjerner og politikere stod i kø for å gratulere vår ferskerste verdensmester, som i morgen kommer hjem til Norge.

Nå skal det også skrives bok om prestasjonen til Carlsen.

Greske forfattere Det skotske sjakkforlaget Quality Chess annonserte nemlig denne uka at de arbeider med boka «Carlsen's assault on the throne», en bok de etter planen skal gi ut 18. desember.

- Sjakk var tilbake på overskriftene verden over i 2013. Det energiske vidunderbarnet Magnus Carlsen var på forsida av avisene, og han skuffet ikke fansen; verdenseneren vant VM-kampen, heter det blant annet i beskrivelsen av boka på forlagets nettside.

Boka er skrevet av Vassilios Kotronias og Sotiris Logothetis. Førstnevnte er stormester, ni ganger gresk mester og nummer 365 på FIDEs verdensrangering av aktive spillere. Logothetis er dataekspert, dommer og organisator av sjakkturneringer.

«Ultimat bok» Forlaget lover en detaljert fortelling av Carlsens dramatiske reise via kandidatturneringa i London, som nesten endte i katastrofe mot slutten, til bragden i Chennai som til slutt endte med verdensmestertittelen.

- Med historier fra bak kulissene og analyser på høyt nivå, har Kotronias og Logothetis skrevet den ultimate boka om hvordan Carlsen ble den 16. verdensmesteren i sjakk, hevder forlaget.