Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste damer på fest

SYDNEY (Dagbladet.no): «Vi er verdens beste damer», sang jentene på gullfesten i natt australsk tid. Matchvinner Dagny Mellgren er klar for å slå ut håret. - Jeg håper det blir en lang natt, gliser Dagny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skikkelig festkamp avsluttes alltid med et storslagent gilde. Fotballjentene reiste rett fra gullmedalje-utdelingen til en fasjonabel restaurant i Darling Harbour, Sidneys svar på Aker Brygge.

Dagny og jentene startet festen med kampsangen fra forrige OL i Atlanta: «Vi er verdens beste damer».

Sjelden har en låt stemt bedre. Midt i ringen av fotballjenter sto prinsesse Märtha Louise. Jentene hadde på seg festsminke og gallaklærne sine: Hvit jakke, rød topp og hvitt skjørt.

Men prinsesse Märtha hadde byttet ut toppen med ei rød landslagstrøye med alle jentenes autografer. Seiersånden har også grepet prinsessen.

- Dette er helt fantastisk, og det var veldig spennende. Nesten litt for spennende i slutten av andre omgang, sier prinsessen til Dagbladet.no.

NFFs generalsekretær Karen Espelund sto som vert for banketten. Med var også fotballpresident Per Ravn Omdal, idrettspresident Kjell Kran og generalsekretær Ivar Egeberg.

Men det var selvfølgelig gulljentene som var i fokus. Etter 106 minutters blodslit på vei til gullet var det deilig å slå ut håret på by'n.

- Jeg synes det er gøy med alt oppstyret. Det er sånn det skal være når vi tar OL-gull, sier Dagny.

Hun og jentene har ingen planer om å legge seg tidlig for å restituere seg.

Det eneste som står på programmet i morgen er et møte med pressen - og kanskje litt shopping i Sydneys handlegater.

Da kan natta bli så lang den vil for gulljentene. Alt er fortjent.

FEIRER I HELE NATT: Gulljentene unner seg en velfortjent feiring. I midten prinsesse Märtha med signert landslags-trøye.