Verdens beste dropper NM-tremila i protest

NOVE MESTO (Dagbladet): - Fryktelig moro å få til et så bra løp. Det er kanskje det beste jeg har gjort i klassisk. Nå ser jeg absolutt muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Thomas Alsgaard. NM-tremila på Vang om ei drøy uke overlater han derimot til andre å vinne. Thomas stiller ikke opp, delvis fordi han synes fellesstart er noe forbaska tull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det heter seg at det skal være moro å gå på ski. Jeg synes ikke fellesstart og seks runder i en femkilometerssløyfe er det minste gøy. Derfor ser jeg ingen vits i å stille opp, sier Thomas.

- Boikotter du?

- Neida, jeg gjør ikke det. Men jeg er imot opplegget, det er ingen hemmelighet. Og jeg er ikke alene. 70 prosent av løperne er enige med meg, viste en undersøkelse vi hadde.

- Tremila var den flotteste NM-øvelsen. Nå er den helt ødelagt, sier Thomas.

- Hadde du stilt opp om den hadde gått som vanlig, med intervallstart?

- Ja.

- Da er det vel boikott du driver med da?

- Nei, jeg går jo jaktstarten. Grunnen til at jeg ikke går tremila er delvis den formen løpet har fått. Men jeg trenger også å trene for å beholde ledelsen i verdenscupen. Ettersom jeg var så mye sjuk i sommer, og grunnlaget er så tynt, må jeg gjøre ting annerledes denne vinteren.

- Jeg tok konkurransefri i romjula, kanskje derfor jeg vant her i dag. Jeg tar konkurransefri også under siste del av NM, for å sikre formen til fortsettelsen av verdenscupen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer