Christian Sørum og Anders Mol i Kina

Verdens beste duo: Tok sitt andre gull på ei uke

Sandvolleyparet Christian Sørum og Anders Mol spilte seg til prestisjetung finale for andre uka på rad, og tok seieren.

FEIRING: Anders Mol og Christian Sørum fortsetter gullfesten. Her fra seieren i Las Vegas Open. Foto: Sam Wasson Getty Images/AFP
FEIRING: Anders Mol og Christian Sørum fortsetter gullfesten. Her fra seieren i Las Vegas Open. Foto: Sam Wasson Getty Images/AFPVis mer

Søndag var Christian Sørum (22) og Anders Mol (21) klare for nok en finale i prestisjetung turnering, denne gangen i Kina. Motstanderne var Evandro Oliveira og Bruno Schmidt fra Brasil.

- For en dag! Etter tre skikkelig tøffe kamper er vi i finalen igjen! Gratulerer også til Hendrik Mol og Mathias Berntsen for å bli topp ti, skriver Christian Sørum på Instagram i forkant av søndagens finale.

Det ble klart da den norske duoen slo Trevor Crabb og Tri Bourne komfortabelt med 21-15, 21-15 i lørdagens semifinale i Jinjiang.

-Ræva

Brasil vant første sett 21-14, men de norske gutta henta seg inn igjen og vant både andre og tredje sett med 21-17 og 15-12. Det avgjørende settet var jevnt en stund, men sandvolleyparet satte etter hvert opp tempoet. Da klarte ikke brasilianerne å holde følge.

Dette ble Sørums og Mols andre gull på ei uke.

- Det har vært en skikkelig intens og tøff uke. Vi kom til Kina med jetlag, og er forferdelig slitne. Vi spilte ræva, sier Mol på direkten etter seieren, og fortsetter:

- Vi forventet ikke det her i det hele tatt, men det er helt fantastisk.

Sørum er enig med lagkameraten.

- Det er faktisk helt fantastisk. Brasil var flott, men vi er skikkelig trøtte nå. Oliveria og Schmidt kjempa hardt, men vi tok oss inn igjen. Spesielt sett tre var tøft, sier Sørum.

Duoen har hatt en strålende start på 2019. Søndagens seier er guttas tredje i år.

- Vi hadde en seig start i 2018. Gullet i dag og forrige helg betyr ekstremt mye. Vi har starta veldig bra, og til tross for at det er tungt med så tett kampprogram, så tror jeg det er veldig viktig for å vedlikeholde rytmen og det gode samspillet vårt, sier Mol.

Til topps

Forrige søndag vant det norske sandvolleyparet firestjernersturneringen i Brasil mot polakkene Michal Bryl og Grzegorz Fijalek.

Til tross for at gutta har hatt noen tøffe uker, har de stått løpet ut og kjempet seg til finalen hver gang. Det meldes om over 35 grader i Kina, så det er ikke tvil om at prestasjonen er enorm.

Duoen er nå på toppen av verdensrankingen etter fjorårets gullsommer. Til tross for noen måneder fri, har superformen bare fortsatt. Denne sesongen har paret allerede gått til topps i 4-stjernersturneringene i Las Vegas og brasilianske Itapema.

Mol og Sørum står med 6040 poeng på verdensrankingen, ifølge FIVB. Nærmeste motstandere er Herrera og Gavira med 5160 poeng. Finalekvalifiseringen søndag gjør at duoen har et forsprang på over 1000 poeng når listene oppdateres mandag.

Beach volley vikings

Det norske sandvolleyballaget består av Anders Mol, Christian Sørum, Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

Alle fire deltok i firestjernersturneringen i Kina.

Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte derimot åttedelsfinalen mot brasilianske Evandro Oliveira og Bruno Schmidt med 14-21, 14-21.

Helgas turnering er likevel det beste den norske duoen noensinne har gjort på 4-stjernersnivå. Paret er rangert som nummer 69 i verden.