USPORTSLIG: Taklingen mot Dani Alves var oransje og stygg og kunne fort skadet ham. Det bestrider jeg ikke. Men jeg er like kategorisk på at Barca-spillerens oppførsel er skammelig, skriver Morten P.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO
USPORTSLIG: Taklingen mot Dani Alves var oransje og stygg og kunne fort skadet ham. Det bestrider jeg ikke. Men jeg er like kategorisk på at Barca-spillerens oppførsel er skammelig, skriver Morten P.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANOVis mer

Verdens beste fotball er en svinesti av juks og fanteri

Real Madrids kritthvite juksevideo er ikke noe bevis på at Barcelona er verre enn andre lag. Men den avslører The Beautiful Game som usportslighetenes mekka.

Oslo — fredag 29. april

- FOTBALLEN VANT, SA Xavi da støvet hadde lagt seg på Santiago Bernabeu onsdag kveld. Gjorde den virkelig det? Kan to vidunderlige Messi-scoringer (til) løfte enda en rabiat fotballkamp til fortreffelighetens himmel bare fordi en enkelt spiller er så mye bedre enn alle de andre? 

Svaret mitt er nei, og grunnen er følgende:

Når juks og fanteri så til de grader helliger middelet som på Santiago Bernabeu er det vanskelig å se at fotballen har vunnet noe som helst.

REAL MADRID PRØVER å legge skylda på Barcelona for onsdagens grisefest i den spanske hovedstaden. Det er dumt fordi a) klubben framstår som en dårlig taper, b) klubben har verdens dårligste taper som trener og c) de er ikke noe bedre sjøl. Men videoen som skal bevise det Real Madrid ønsker å bevise — at Barcelona er gjennomsyret av usportsligheter og at UEFA er korrupte som lar dem får holde på — er også viktig. Fordi den setter fokus — om enn ekstremt ensidig — på fotballens mørkeste side.

BARCELONAS DANI ALVES er kanskje verdens beste høyreback. Han spiller i hvert fall på verdens beste fotballag. Sammen med tidenes beste fotballspiller. Punktum. Men når han kaster seg rundt og vrir seg i ekstrem smerte uten å ha vært i kontakt med en motstander (Pepe) — for deretter å bli båret av banen — er han verdens dårligste.

Og en mann uten sportsånd og ære.

TAKLINGEN TIL PEPE var oransje og stygg og kunne fort skadet Dani Alves. Det bestrider jeg ikke. Slike taklinger vil ikke fotballen ha og de skal alltid — kontakt eller ikke - slås ned på med hard hånd.

Men jeg er like kategorisk på at Manchester Uniteds Rio Ferdinand har rett når han i en tweet sier Barca-spillerens oppførsel er skammelig.

Fordi fotballen ikke vil ha skuespill heller.

MEN DET VAKRE spillet er gjennomsyret av det fordi ingen reagerer.  Så lenge UEFA og FIFA ikke bruker video til å sanksjonere mot juksemakerne i ettertid, vil dette fortsette og fortsette og fortsette. Og slik blir ord som Respekt og Fair Play til latterlige symboler på ingenting. Man sier man ikke vil ha juks på fotballbanen. Men man gjør ikke noe med det selv når juksemakerne blir tatt på fersken.

VICENTE DEL BOSQUE, Spanias landslagstrener, sier han håper Barca- og Real-spillerne ikke tar med seg kranglingen inn i landslagsgarderoben. Det er det han er opptatt av — intern ro i verdens beste landslag.

Mens det han burde kunngjort som regjerende trener-verdensmester var en advarsel til alle de beste spillerne verden rundt — og til UEFA og FIFA:

Dette vil vi ikke ha.

Og derfor må det stoppes/slås ned på med sanksjoner som svir.

TIRSDAG KVELD ER det hat-retur på Camp Nou. Det kan bli stygt og en fotballkamp verdens helst ikke vil se. Verken Real Madrid eller Barcelona ser jo ut til å være interessert i forsoning. For mens begge skylder på hverandre og klager til UEFA er det ingen som rydder opp internt.

Hvis ingen tar til fornuften kan denne semifinalen i Champions League ende med to tapere.