Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste fotballspiller selger 2000 fotballminner

En andel går til å hjelpe barnesykehus i Brasil.

VERDENS BESTE: Pelé er en av verdens beste fotballspillere. Nå selger han minnene sine. Her fra filmen "Escape to victory". Foto: Allsport UK /Allsport
VERDENS BESTE: Pelé er en av verdens beste fotballspillere. Nå selger han minnene sine. Her fra filmen "Escape to victory". Foto: Allsport UK /Allsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trofeer, baller og fotballstøvler fra den brasilianske fotballegenden Pelés innholdsrike karriere går under hammeren på en auksjon i London i neste uke.

Auksjonen omtales som en av de største noensinne i idrettssammenheng. Gjenstandene, som forventes å bringe inn opp mot 40 millioner kroner, inkluderer blant annet en kopi av VM-trofeet som ble gitt til Pelé for å markere hans VM-suksess.

Reproduksjonen av Jules Rimet-trofeet er ventet å få en prislapp på rundt fem millioner kroner alene.

Pelé er den eneste spilleren i fotballhistorien som har vunnet VM tre ganger. VM-medaljene fra 1958, 1962 og 1970 er blant gjenstandene som skal selges i London.

Sjelden ball En annen ettertraktet gjenstand er ballen Pelé benyttet da han scoret karrierens mål nummer 1000. Eksperter mener den kan være verdt rundt en halv million kroner.

Ellers blir det blant annet anledning til å by på fotballstøvlene Pelé benyttet i filmen «Escape To Victory» fra 1981 - samt flere av brasilianerens gamle pass.

Auksjonen finner sted i London i neste uke og går over tre dager. Det Los Angeles-baserte firmaet Julien's Auctions har ansvaret for gjennomføringen.

Onsdag viste Pelé selv fram en rekke av gjenstandene. Brasilianeren ankom London med en stokk i hånden som følge av en nylig gjennomført hofteoperasjon. Samtidig insisterte han på at rehabiliteringen går meget bra.

- Jeg er ikke klar for å trene og løpe, men har det bra, smilte Pelé.

Gir bort penger En andel av inntektene fra den kommende auksjonen skal gå til å hjelpe Brasils største barnesykehus. Pelé hevder det viktige arbeidet som gjøres der ligger hans hjerte nær.

- Dersom jeg kan hjelpe barna og folket i Brasil, er det bra. Det er derfor jeg velger å gjøre dette, sa han.

Fotballegenden hevder at gjenstandene som nå får nye eiere alltid vil finnes i hjertet hans.

- Jeg kunne sittet i hjemmet mitt med alle disse minnene, men det ville ikke hjulpet noen, sa han.

75 år gamle Pelé scoret 1281 mål i sin karriere og spilte 91 landskamper for hjemlandet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!