Hoppuka 2016/17:

Verdens beste hopper har høydeskrekk. Han tør ikke se rett ned

Daniel-Andre Tande byr på seg selv. Og gjerne en seier i Hoppuka.

HJELP: Her kommer verdens beste skihopper, og han har høydeskrekk. Daniel -Andre Tande i lufta over Innsbruck. FOTO: REUTERS/Dominik Ebenbichler.
HJELP: Her kommer verdens beste skihopper, og han har høydeskrekk. Daniel -Andre Tande i lufta over Innsbruck. FOTO: REUTERS/Dominik Ebenbichler. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er meldt solskinn og bikkjekaldt når Hoppuka skal avgjøres i Bischofshofen i morgen, men mest av alt er det meldt en strålende framtid for norsk hoppsport.

I går var det kuling i vindkastene nedenfor Brennerpasset og en sjanseseilas der alt gikk Norges vei. Men det blir ikke tilfeldighetene som avgjør den tradisjonsrike Vierschanzetournee og hjelper sporten til en ny gullalder hjemme hos oss.

Så mye løft er det i karrieren til Daniel-Andre Tande, og så nært er denne imponerende framgangen hans knyttet til den felles jobben som er blitt gjort i det norske hoppmiljøet gjennom mange, gode år.

DET siste er det viktigste. Den teknisk vanskelige hoppsporten er fortsatt vinteridretten for stjerner som kommer og går. Da holder det ikke lenge å bygge bare på den enkelte utøveren.

Derfor er dette landslaget under hoppsjef Clas Brede Bråthen og trenerne Alexander Stöckl og Magnus Brevig først og fremst blitt utviklet med tanke på fellesskapet. Det er denne tenkningen som i løpet av bare et par sesonger, har fått fram sportens nye norske ener.

FÅ ser bedre slike sammenhenger enn Tande selv. Det er ennå ikke gått ett år siden han takknemmelig var med på laget som tok gull i VM i skiflyvning. Dengang var Daniel-Andre opptatt av at han som den antatt dårligste av de fire norske hoppere for alt i verden ikke måtte svikte de andre. Kameratene Anders Fannemel, Johann Andre Forfang og Kenneth Gangnes fortjente så mye mer enn det han trodde han kunne gi dem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer