Verdens beste i fjor må i den åttende himmel

Skjebnekamp i Champions League.

BERG-OG-DAL-BANE: Marit Malm Frafjords Viborg har vunnet alt i serien denne sesongen, men de har slitt i Champions League. Her kjemper linjespilleren om rom i en landskamp mot Sverige. Foto: Henning Bagger/SCANPIX
BERG-OG-DAL-BANE: Marit Malm Frafjords Viborg har vunnet alt i serien denne sesongen, men de har slitt i Champions League. Her kjemper linjespilleren om rom i en landskamp mot Sverige. Foto: Henning Bagger/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Viborg vant Champions League forrige sesong - og året før. Grønntrøyene har vært verdens beste klubblag de to siste åra.

Nå står byen igjen på hodet foran en mesterligakamp, men de er ikke i festrus.

De er livredde.

- Ei ripe i lakken For grønntrøyene kan nemlig bli slått ut av Champions League i morgen, allerede i gruppespillet. Det vil være en gedigen nedtur. For å gå videre må Viborg slå russiske Dinamo Volgograd med åtte mål.

- Det vil absolutt være en ripe i lakken og vi ikke går videre, det tror jeg ikke folk her hadde regnet med. Men vi har vært maks uheldige denne sesongen, med skader og sånn. I en av seriekampene var vi bare ti spillere, sier linjespiller Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

Den tidligere Byåsen-jenta kom til klubben i sommer. Samtidig forsvant tre svært sentrale spillere: Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde-Borgersen og Bojana Popovic.

Spesielt Katrine har vært vanskelig å erstatte. Viborg har nemlig fortsatt verdensstjerner på alle plasser - bortsett fra den viktigste plassen av alle, mellom stengene.

- Det er likevel en god stemning i troppen. Vi har skjønt alvoret nå, og det er stor forskjell på å møte Dinamo hjemme og borte. Å vinne med åtte er ikke umulig hjemme, sier Malm Frafjord.

Åtte overalt Åtte er det magiske tallet, og det nummeret har definitivt preget jyllandsbyen denne uka.

I morgen skal publikum være deres åttende spiller. Derfor kommer alle 8-åringer gratis inn. Alle som er født den 8. i en måned og alle som bor i et hus som har nummer 8 likeså.

I flere butikker har det hengt et 8-tall i vindu. Folk som har oppdaget dette, har kunnet gå inn i butikken og fått utlevert to billetter.

Klokka 8.08 om morgenen har Viborg-spillere besøkt radiostasjonen for å snakke om viktigheten av søndagens skjebnekamp.

50/50 Samtidig som Champions League-nervene har ligget tykt over byen, har Viborg beholdt posisjonen som Danmarks beste lag. I serien har de nemlig vunnet alle kampene og de tar EM-ferie på toppen av tabellen.

- Vi har spilt bedre i serien og ikke hatt noen særlige problemer der. I Champions League har vi i større grad merket at vi har mistet viktige spillere. Nye spillere har kommet inn, men vi har vært hardt rammet av skader. To er kneoperert og i de siste kampene har også Rikke Skov vært ute, sier Malm Frafjord.

Selv startet hun sesongen med å være andrevalget bak tyske Anja Althaus inne på linja. Nå fordeler de spilletida ganske likt.

- Jeg spilte lite i Champions League i starte og var ikke helt fornøyd med det. Jeg har fått mer tillit i det siste, og da synes jeg også jeg har gjort det bedre.

PS! Larvik er allerede videre, som gruppevinner. Derfor sparer klubben Gro Hammerseng, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Cecilie Leganger når de i morgen spiller borte mot rumenske Valcea.