Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste kan ikke stille fullt lag

Sist vinter var Norge verdens beste hoppnasjon. Ni dager før verdenscupstarten i finske Kuusamo kan vi ikke stille fullt lag.

-  Vi har en kvote på åtte løpere, men stiller sannsynligvis med sju i v-cuppremieren i Kuusamo neste uke: Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen, Daniel Forfang, Bjørn Einar Romøren, Henning Stensrud og Morten Solem. De andre venter vi med å kaste til ulvene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

-  Per i dag har vi bare sju mann som er klare for verdenscupen. Det kan bli en til innen starten neste fredag, avhengig av hva som skjer på B-lagssamlingen i St. Moritz utover i uka. Anders Bardal og Lars Bystøl er begge aktuelle. Avgjørelsen om en eventuell åttendemann tar vi på mandag, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Myk overgang

I stedet for å stresse med uttaking mener han det viktigste nå er at løperne får en myk og fin overgang til snø.

-  At vi bare reiser med sju mann til Kuusamo, ser jeg ikke på som noe negativt. Så fort de andre er gode nok for verdenscupen, vil de få sjansen. Foreløpig er de ikke klare for oppgaven, sier Mika Kojonkoski.

Uansett antall nordmenn i v-cupstarten 26. og 27. november blir det full kvote i v-cuprennene i Granåsen 4. og 5. desember og i Hoppuka.

-  I Trondheim stiller vi garantert med åtte mann, i Hoppuka likeså. Jeg stoler fullt og helt på trenernes vurdering, og mener de øvrige v-cupaktuelle løperne er best tjent med å bygge seg opp på B-laget i St. Moritz, sier Clas Brede Bråthen.

Tester hoppdresser

Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud tjuvstartet og reiste til Kuusamo i går. I dag kommer Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Daniel Forfang, Sigurd Pettersen og Morten Solem etter.

-  Vi skal på fabrikken og hente nye finske hoppdresser. Utstyret er i kontinuerlig forandring, med småjusteringer hele veien, sier Romøren.

B-gjengen med Lars Bystøl, Anders Bardal, Olav Magne Dønnem og Jon Aaraas reiser til St. Moritz i morgen.

-  Jeg er ikke helt i hundre ennå, og bruker litt tid på å komme godt i gang på snø. Nå ser jeg fram til noen fine treningsdager på sveitsisk snø. Jeg stiller ikke opp i verdenscupen hvis jeg ikke er i form, sier Lars Bystøl til Dagbladet.

-  Ingen krise

Ingen i hoppleiren bruker ordet krise om snømangelen så langt i vinter.

-  Det er jo likt for alle. I fjor startet jeg på snø 14. november. Foreløpig er det nesten ingen som har hoppet annet enn på plast, sier Bjørn Einar Romøren.

Clas Brede Bråthen har den nøyaktige oversikten, og forteller at tyskerne, sveitserne og polakkene har hoppet i St. Moritz, slovenerne har vært i Planica og østerrikerne i Seefeld.

-  Alle disse bakkene er 90-metere. Så vidt jeg vet, er bakken i Kuusamo (Ruka) den eneste 120-meteren som er hoppklar. Vi setter utfor enten i dag eller i morgen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

VERDENS BESTE LAG: Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Tommy Ingebrigtsen tok VM-gull i lagkonkurransen i Planica i februar i år. Alle fire stiller i verdenscupstarten i Finland neste helg. Suksesstrener Mika Kojonkoski jubler bak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media