Verdens beste kjærester

Begge kan vinne verdenscupen.

(Dagbladet.no:) De er alpinsportens store superpar, men er mer glad i fokus på innerski, hundredeler og pallplasseringer enn privatlivet.

Søndag ettermiddag er det imidlertid godt mulig at et nytt kyssebilde av Benjamin Raich (29) og Marlies Schild (25) blir sendt verden rundt. Schild ligger særdeles godt an til å vinne verdenscupen sammenlagt på jentesida, og Raich kan vinne guttas konkurranse.

Hvis ikke Aksel Lund Svindal henter inn de siste poengene og kaprer den gjeve krystallkula.

- Felles livsstil

Raich og Schild ble kjent under harde og ofte kjedelige sommerøkter for noen år siden. De ble forelsket og har vært samboere i over to år.

Dagbladet.no skrev for en måned siden om at svært mange norske idrettsutøvere finner seg partnere på arenaene.

- At mennesker innenfor sportsverden finner hverandre er naturligvis et resultat av felles interesser, men like mye handler det om en felles livsstil. Å drive i toppidretten innebærer først og fremst mye reising, noe som vanligvis er svært så belastende for et parforhold dersom den ene sitter hjemme, mener samlivsekspert og sexolog Gro Isachsen.

Det østerrikske alpinparet har aldri forsøkt å skjule kjærlighetslivet, men holder en lav profil utenfor traseen, skriver Die Presse.

SEIERSKYSS PÅ SØNDAG? Marlies Schild og Benjamin Raich kan begge vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: ARNT E. FOLVIK
SEIERSKYSS PÅ SØNDAG? Marlies Schild og Benjamin Raich kan begge vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Lav profil

Nettopp det å holde en lav profil er noe Benni Raich er kjent for. Han tar liten plass i alpinsirkuset, sammenliknet med profiler som landsmann Herman Maier og amerikaneren Bode Miller.

- Han skaper ikke noen kontroverser. Han er en ren idrettsmann i stedet for en showmann, sier Daron Rahlves.

Den amerikanske sportskanalen ESPN beskrev ham i fjor som «The Anti-Bode».

Raich har denne forklaringen på hvorfor det er så lite styr rundt ham:

- Fordi jeg ikke er amerikansk, og fordi jeg ikke krasjet i Nagano, sier han.

Med klar henvisning til kontroversielle Miller og utforkjøringen til Maier i Japan - som nesten ødela karrieren hans.

Familien styrer

Verdens beste kjærester

Det er familien til Raich som styrer opplegget rundt ham. På hjemmesida ligger både telefonnummeret hans og adressa ute, og det er søstera og mora som tar seg av alle henvendelsene han får fra fansen.

- Han har en personlighet som er langt fra Miller og Maier, det er helt sikkert. Det er ikke så viktig å snakke hele tida. Men når han snakker, da lytter folk, sier landsmann Michael Walchhofer.

Benjamin slo gjennom i verdenseliten raskt, og fikk kallenavnet «Blitz from Pitz». Han var på pallen for første gang i 1999, vant tre slalåmrenn på rad og tok VM-sølv i St. Anton i 2001.

Siden har det blitt 12 VM- og OL-medaljer på Raich og 15 rennseire i verdenscupen. Han vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og kan gjenta bedriften denne sesongen.

Fem kneoperasjoner

Marlies Schild hadde en tyngre start på karrieren enn kjæresten. I begynnelsen var hun plaget av mang fall og skader, og hun har operert knærne hele fem ganger.

Hun hadde et noe uforløst talent, helt til det store gjennombruddet kom i 2003 da hun tok VM-sølv i slalåm. Nå henger det sju VM- og OL-medaljer i premieskapet, og den siste hun vant var hennes første gull.

Schild tok laggull i Åre tidligere i vinter sammen med samboeren og det østerrikske laget.

Mye skal skje om hun ikke topper dette med seier i verdenscupen. Hun har 70 poeng ned til Nicole Hosp, og det er to tekniske konkurranser som gjenstår (storslalåm og slalåm). Selv om hun har blitt bedre i fartsdisiplinene, er det i de krappere svingene hun er aller best.

Det er også dette som taler for Benni Raich i forhold til Aksel Lund Svindal.

Fattige tre poeng skiller dem. De er jevngode i storslalåm, men Raich er en klart bedre slalåmkjører.

Søndag får vi svaret.

Enten blir det seierskyss og østerriksk jubel i Lenzerheide.

Eller nok en triumf for Aksel.

VANT GULL SAMMEN: På den siste dagen av VM i Åre vant Benjamin Raich og Marlies Schild gull i lagkonkurransen.
TRE MEDALJER I ÅRE: Marlies Schild viser fram to av de tre medaljene hun vant i VM tidligere i vinter.
LITE GLAMOUR: Marlies Schild og Benni Raich liker ikke for mye fokus på at de er et par, og utleverer seg ikke akkurat i østerrikske ukeblader og aviser.