Verdens beste kvinnelige maratonløper avga positiv dopingprøve

Rita Jeptoo testet positvt i september.

 DOPINGTATT:  Rita Jeptoo testet avga en positiv dopingprøve i september. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
DOPINGTATT: Rita Jeptoo testet avga en positiv dopingprøve i september. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Verdens beste kvinnelige maratonløper, kenyanske Rita Jeptoo, avga positiv dopingprøve i september.

Nettsiden The RunBlogRun siterer pålitelige kilder på at Jeptoos A-prøve var positiv for et ikke navngitt ulovlig middel. Prøven ble tatt utenfor korkonkurranse i Kenya i september.

Jeptoo går for å være verdens beste kvinnelige maratonløper. Hun kan se tilbake på to seirer i Chicago og én i Boston maraton.

Hun skulle fått utdelt en premiesum på 500.000 dollar (3,3 mill. kroner) for å ha vunnet World Marathon Majors for 2013/14-sesongen under en seremoni i New York søndag, men nå er den blitt avlyst.

- World Marathon Majors er skuffet over å høre at Rita Jeptoo skal ha avgitt en positiv A-prøve med et stoff om ifølge IAAFs reglement er forbudt, heter det i en pressemelding.

- Vi har vært ledende i dopingarbeidet, og har en regel om at ingen som har brutt IAAFs dopingreglement kan vinne denne tittelen. For øyeblikket har det ikke kommet noen reaksjon på saken fra IAAF.

(NTB)