- Verdens beste lag

Blackburn var sjanseløse mot Arsenal i går, og Martin Andresen tror gårsdagens motstander er et av verdens beste lag for tida.

LONDON (Dagbladet): - De er gode. De er kanskje verdens beste lag akkurat nå, sier Andresen til Dagbladet.

Martin Andresen spilte hele kampen for hjemmelaget, men kunne lite gjøre med Arsenals franske suksessduo Thierry Henry og Robert Pires. De sikret ligalederen den tiende borteseieren for sesongen med to scoringer i andre omgang.

- De var gode, og de fortjente seieren. De er veldig vanskelig å demme opp for, og de trenger ikke store muligheten for å avgjøre, sier Andresen til Dagbladet.

Landslagsspilleren som er på lån fra Stabæk spilte sin andre kamp fra start for Blackburn og gjorde en god figur. Til tross for at Arsenal imponerte i går, tror han ikke at de skal klare å gå igjennom Premier League uten tap.

Trenger en seier

- Det blir nok litt for tøft. Kampprogrammet deres for de nærmeste ukene er tett, sier Andresen.

Etter en vanskelig periode nærmer Blackburn seg nedrykksstreken, uten at det har vært noe tema i garderoben på Ewood Park enda. Blackburn er nå fire poeng over Portsmouth og nedrykksstreken.

- Vi vet at vi trenger en seier nå, men vi fokuserer ikke for mye på det. Vi må bare konsentrere oss om neste kamp. Stemningen i laget er fortsatt god, sier Andresen.

- Hva synes du om Premier League så langt?

- Det er jo en stor overgang. For å si det sånn: For meg er det som å spille mot Rosenborg hver kamp. Ingen kamper er enkle. Alle lag jobber hard hver eneste kamp.

Intelligente

Med gårsdagens seier har Arsenal fortsatt ni poengs ledelse i Premier League. Manager Arsène Wenger framhever først og fremst at laget er veldig velorganisert.

- Vi hadde mental styrke, og ble ikke frustrerte. Jeg synes vi opptrådte veldig intelligent i dag. Nå er det viktig at vi beholder beina på jorda, og fortsatt bare tar en kamp av gangen, sier Wenger.

Den mest omdiskuterte situasjonen i går oppsto i første omgang da Blackburn-keeper Brad Friedel skal sparke ut ballen. I det han slipper ballen er Thierry Henry frampå og skyter ballen i mål, men dommeren blåser frispark til Blackburn. En avgjørelse Wenger ikke forstår.

- Jeg vet ikke hvorfor han blåser frispark. Det er det bare dommeren som kan svare på. For meg så det ut som et helt greit mål, sier han.

Arsenals motstander i Champions League, byrival Chelsea, er fortsatt de som er nærmest på tabellen. Caludio Raniereis mannskap reiste i går fra Bolton med 2-0 seier i bagasjen.

HARDE TAK: Martin Andresen er i ferd med å etablere seg i Premier League, og gjorde en god figur mot Thierry Henry og Arsenal i går.