Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget: Tyskland ydmyket Norge

Verdens beste landslag fikk Norge til å se ut som verdens dårligste

Det er aldri gøy å se et norsk fotballag bli ydmyket etter alle kunstens regel. Rundjulinga Norge fikk av Tyskland var forbi det, den var direkte pinlig.

OVERKJØRING: Tabelleder Tyskland på bortebane viste seg å bli en alt for stor oppgave for de norske landslagsherrene. Video: TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland-Norge 6-0 (4-0)

STUTTGART (Dagbladet): Det er en ting å ikke få det helt til, gjøre noen feil, henge i tauene og ta noen smeller. Det er en ærlig sak. Det må lag på Norges nivå både regne med å finne seg i når motstanderen ikke bare er verdens beste, men også i godt spillehumør. Men at vi så til de grader nærmest blir tilskuere til vår egen elendighet, og ikke er i nærheten av noe som helst, finnes det bare ett ord for.

Pinlig.

NORGE SKULLE VÆRE aggressive i presset fra start denne kvelden i Stuttgart. Det var vi ikke. Vi skulle for guds skyld ikke miste ballen på egen halvdel. Det gjorde vi. Og så lenge Tyskland var over alt enten de løp eller spaserte rundt eller gjennom det norske laget, alt mens våre gutter begikk den kardinalfeilen det er å gjøre ballen til en magnet, fikk betydningen av klasseforskjell en helt ny dimensjon.

Da Tyskland fortsatte jubelmarsjen mot Russland 2018 fikk verdens beste landslag Norge til å se ut som verdens dårligste.

Live-published photos and videos via Shootitlive

HERTHA BERLIN, OLYMPIAKOS, Hoffenheim, Rosenborg, Palermo, Basel, Genk, St. Etienne, St. Pauli, Malmö FF og Bournemouth - der har du klubbene til Norges startellever denne kvelden. Ikke verst det, men målt opp mot Die Mannschafts elleve fra Bayern München (5), FC Köln, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Arsenal, Chelsea og RB Leipzig, vel, det sier seg selv, det er en helt annen klasse.

For selv om Rune Almenning Jarstein er en av Bundesligas beste keepere, er Marc-André ter Stegen bare reserve for verdens beste, Manuel Neuer. Selv om vi blir glade bare vi tenker på Sander Berges framtid og muligheter, hadde Tyskland Toni Kroos, og selv om Joshua King spiller i Premier League og scoret 16 seriemål for Bournemouth forrige sesong, er Tyskland i ferd med å få fram enda en angrepsstjerne i Timo Werner, som vant gullstøvelen på første forsøk da han debuterte for Tyskland i Confederations Cup, og som selvfølgelig scoret to mål mot Norge.

Bare sånn at du har utgangspunktet, mener jeg.

Det var de faktiske forutsetningene.

Saken fortsetter under lenken.

SVARTE PRESSEN: Den 69 år gamle landslagssjefen prøvde å gi pressen svar på hvordan Norge kunne tape 6-0 mot Tyskland. Svensken synes blant annet at det var en god lærdom i å se hvor høyt nivået er. Video: NTB Scanpix Vis mer

ET ANNET PARAMETER mange spilte inn i timene før kampen var Luxembourgs sensasjonelle 0-0-resultat mot Frankrike i Toulouse søndag kveld. Kunne laget som ligger på 136. plass på FIFA-rankingen plage nr. 10 hele veien til uavgjort, kunne jo Norge (85) plage Tyskland (2) tilsvarende. Men det Luxembourgs bragd ikke forteller er forskjellen på fransk nonchalanse og tysk grundighet.

Det er derfor Die Mannschaft er regjerende verdensmestere.

Det er derfor Tyskland vant U21-EM den siste dagen i juni.

Det er derfor Tyskland vant Confederations Cup med B-landslaget to dager etter ungguttas triumf i Polen.

SÅ, DET ER ikke lett å skaffe seg et resultat mot Tyskland. Det er bortimot umulig. De går ikke på blemmer, Die Mannschaft. Ordnung muss sein. Alltid. Grundighet er også en ferdighet. Sammen med lojalitet, lagånd og alt det andre du ikke kan ta og føle på. For Tyskland er best der også, det er først når de tar beinet av gassen de blir menneskelige.

Det gjorde de på 5-0.

Det var derfor det bare ble 6-0.

HVER GANG TYSKLAND scoret hadde Norge nok røde trøyer i egen boks. Likevel var vi ikke i nærheten. Ikke evnet vi å hindre innlegg gjennom godt og effektivt press. Men enda verre, vi klarte ikke å følge løp eller plukke opp folk selv om vi var i overtall. Og det skyldes ikke bare den allerede nevnte klasseforskjellen og at Tyskland var best i absolutt alt.

Et par ganger var det tre ganger så mange røde som hvite i Norges straffefelt.

Det er elendig.

JOSHUA KING VISTE at han har tatt steg, at han synes det var like pinlig som alle oss andre og leverte Norges beste prestasjon et drøyt minutt på overtid. Sannsynligvis i drittsinne. Da ble det nesten 6-1. Det det var det for Norge i Stuttgart. En målsjanse i kampens 92. minutt. Og det handler ikke bare om at de andre er så ufattelig mye bedre enn oss i alle spillets faser, det handler om at Norge leverte en skrekkelig forestilling.

Det er faktum, folkens.

Vi er dessverre ikke i nærheten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!