Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verdens beste mann

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Nathalie Santer (29) måtte stå over kvinnenes jaktstart på grunn av bronkitt, men i går ga OL-kongen Ole Einar Bjørndalen (28) forloveden den perfekte oppmuntring ved å vinne sitt tredje strake gull i disse lekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ole Einar er verdens beste kjæreste. Han er gullgutten min, og vinner for oss begge, sa Nathalie Santer til Dagbladet etter at Ole Einar klokka 17.32 i går kopierte Thorleif Haug, Ivar Ballangrud, Hjalmar «Hjallis» Andersen, Johann Olav Koss, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie ved å vinne tre individuelle gull i ett og samme OL.

Først etter legesjekken i går kveld fikk Nathalie klarsignal til å besøke kjæresten sin, men ikke ti ville hester ville klart å hindre det hjertelige gjensynet allerede inne på stadion like etter at trippelen var i boks.

Følelsesladd ga hun Ole Einar en varm klem, men med bind for munnen, på grunn av smittefaren!

- Det er ikke lett å styre følelsene i slike øyeblikk. Dette er så fortjent, sier hun.

Den beste dagen

Fra han kom i mål tok det ikke lang tid før Ole Einar utropte gårsdagen til den beste i sitt liv, selv om han rangerer gull-løpet på sprinten aller høyest.

- Totalen, at jeg står her med tre strake gull, er bare helt utrolig. Nå begynner det å gå opp for meg hvor stort dette er, sier Ole Einar Bjørndalen.

Kontrasten mellom hans suksess og lykke - og forlovedens personlige mareritt-OL - er slående. Og det er en liten tegnestift i mesterens lykke.

- Det er veldig ergerlig at Nathalie ble syk akkurat nå. I likhet med meg har hun trent hardt i fire år for å være i slag til OL. Men jeg skal ta meg godt av henne, lover Bjørndalen.

Etter tre strake gull er Bjørndalen-feberen her i OL-byen så sterk at han ikke kan gå en centimeter uten å ha en hær av pressefolk etter seg.

Nathalie ler litt av alt oppstyret.

Drar sørover

- Jeg forstår at jeg må dele ham med mange andre akkurat nå. Men etter sesongen ser jeg fram til å få gutten min litt for meg selv. Da skal vi reise sørover i landet og besøke blant annet romantiske Firenze, sier hun.

- Er Ole Einar veldig romantisk?

- Ja, jeg synes det. På valentinsdagen fikk jeg 12 røde roser levert på døra. Det var søtt, smiler den sjarmerende italienske jenta.

Paret møtte hverandre like etter Nagano-OL i 1998. Siden har de vært uatskillelige.

- Jeg elsker ham så høyt, og kan ikke tenke meg et liv uten Ole Einar. Vi er så forelsket og er perfekte for hverandre, sier Nathalie Santer.

- Hva var det første du la merke til ved Ole Einar?

- Øynene hans. De er veldig snille og varme, smiler Nathalie Santer.

Ole Einar satser definitivt mot Torino-OL i 2006. Nathalie Santer tror at også hun kommer til å gjøre det.

- Hvordan blir det da med barn?

- Det venter vi nok med i iallfall fire år til.

- Synes Ole Einar det er greit?

- Han har ikke noe valg, smiler Nathalie.

- Jeg vet at mange klarer å kombinere morsrollen med å være toppidrettsutøver. For meg tror jeg ikke det er noen god løsning.

Paret bor i Toblach i Nord-Italia, som også kommer til å være basen så lenge de er aktive. Etterpå er det helt åpent om de velger å bosette seg i Italia eller Norge.

- Ole Einar trives godt i Italia, og jeg trives godt i Norge. Bosted kommer ikke til å bli noe stort problem, sier Nathalie.

Hun har lyst på to unger med den firedobbelte olympiamesteren. Og da dukker det i stedet opp et annet problem:

Hvis ungene velger å satse på idrett, hvilken nasjon kommer de til å konkurrere for?

- He, he. Mitt tips er at de vil gå for Italia, smiler Nathalie Santer lurt.

Paret forlovet seg for over ett år siden, men fortsatt har de ikke satt noen bryllupsdato.

- Vi har ikke hatt tid til å gifte oss. Vi får nok ikke tid i år heller. Men vi vil prøve å finne tid til neste år, sier Nathalie.

KJÆRESTER I SKUDDET: - Det er ikke lett å styre følelsene i slike øyeblikk, sier Ole Einar Bjørndalens samboer Nathalie Santer. Men de to var forsiktig med nærkontakt etter gulløpet. Nathalie har nemlig vært plaget av sykdom i OL, og møtte Ole Einar med bind.
Hele Norges coronakart