HJELPELØS: Lionel Messi ydmyket Arsenal og Manuel Almunia med fire scoringer. Her kipper han ballen over londonernes keeper. Foto: AFP
HJELPELØS: Lionel Messi ydmyket Arsenal og Manuel Almunia med fire scoringer. Her kipper han ballen over londonernes keeper. Foto: AFPVis mer

- Verdens beste, med distanse til resten

Arsenal-gutta hyller Messi.

|||OSLO/LONDON (Dagbladet): Barcelona - Arsenal 4-1, 6-3 sammenlagt.

Forskjellen på de to kvartfinalelagene har et navn: Lionel Messi.

Han terroriserte Arsenal på egenhånd og scoret for første gang i karrieren fire ganger i løpet av én kamp. Manuel Almunia sto hjelpeløst mellom Arsenal-stengene.

- Messi er en stor spiller, han kan gjøre akkurat som han vil på banen. Dette var hans kveld og han er verdens beste spiller, sier Almunia til Viasat Fotball.

- Beste jeg har møttAlmunia spilte en strålende kamp i London for en uke siden, men klarte ikke gjenta den bragdkampen på Camp Nou.

- Messi er den beste spilleren jeg har møtt. Det er vanskelig å spille mot noen som har så store ferdigheter, sier Almunia ifølge Reuters.

- VERDENS BESTE: Manuel Almunia mener Lionel Messi er verdens beste fotballspiller. Foto: AFP
- VERDENS BESTE: Manuel Almunia mener Lionel Messi er verdens beste fotballspiller. Foto: AFP Vis mer

Og Messi avsluttet ikke bare fire Barcelona-angrep ved å tuppe ballen i nettmaskene, flere av scoringene skapte han også selv.

- Vi tapte mot et bedre lag, som har den beste spilleren i verden. Og det med distanse til resten, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til Sky Sports.

Bendtner imponert- Er det mulig å stoppe Messi?

- Ja, du kan stoppe ham. Men vanskelighetene med ham er at han ikke alltid er med i kampen, men når han er det er han virkelig vanskelig. Han er ustoppelig når han løper med ballen, og er den eneste spilleren som kan skifte retning og skape farligheter i så høyt tempo, svarer Wenger.

Nicklas Bendtner tente Arsenal-håpet med sitt ledermål etter 18 minutter, men bare tre minutter seinere scoret Lionel Messi sitt første.

- Messi er en fenomenal spiller, og det beviste han igjen i kveld. Hvis du først skal tape, er det greit å tape for et lag som spiller deg av banen. De var klart best, sier dansken til Sky Sports.