Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste med klar melding til det norske folk etter sjokket

- Dere kan være stolte. Norge kan vinne EM.

HISTORISKE: Disse gutta sto for en av de største prestasjonene i norsk idrettshistorie mot Frankrike.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HISTORISKE: Disse gutta sto for en av de største prestasjonene i norsk idrettshistorie mot Frankrike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

• Frankrike - Norge 24-29

KRAKOW (Dagbladet): Et uhyre sterkt norsk kollektiv ydmyket Frankrike og sendte et av tidenes beste lag hjem i skam. Etter kampen forteller mannen som har vært regnet som verdens beste spiller i over et tiår, «monsteret» Nikola Karabatic (31), at han tror Norge kan komme til å vinne hele EM.

- Alt er mulig. Hvis de spiller på dette nivået, kan de selvfølgelig vinne. Det er ingen av de andre lagene her som skiller seg ut. Jeg er ikke overrasket over Norge. De spiller med fart og selvtillit. Det er et meget bra lag, skryter Karabatic overfor Dagbladet.

Hyller Norge Franskmannen sto oppreist, mens han tørket svettet av pannen og svarte høflig på spørsmål i flere minutter etter sin og lagets store nedtur. Til tross for Frankrikes enorme skuffelse, tok han seg tid til å rose Norge og komme med følgende melding til det norske folk:

- Jeg ønsker Norge og det norske folk lykke til videre. Det er en fantastisk prestasjon for landet deres. Vanligvis er det kvinnene deres som gjør nasjonen stolt, men nå er det mennene. Det er gode gutter som jeg ønsker alt godt videre, forteller superstjerna.

- Hvordan opplevde du kampen?

- Norge spilte veldig bra. Det er bare til å gratulere dem. De fant veldig gode løsninger på vårt 5-1-forsvar. Keeperen deres spilte også fantastisk. Selv fant vi ikke de rette mulighetene og fikk heller ikke kontringsmålene vi var ute etter. Norge var bedre enn oss, erkjenner Karabatic.

- Vi kan vinne Like bak kom de norske gutta trippende rundt i pressesonen. En etter en. Både rørt og i ekstase over bragden de hadde vært med på.

Bamsen på streken, 110 kilo tunge Joakim Hykkerud, klarte nesten ikke ta innover seg hvilken prestasjon han hadde bidratt til.

- Det er det sjukeste. Vi er jo ikke kloke, vi! Det er helt vilt, utbryter Hykkerud i møte med Dagbladet.

- Du har vært en del av en av Norges største idrettsprestasjoner gjennom tidene. Hvordan kjennes det ut?

- Når du sier det sånn, så ... Det er helt sykt. Men vi er ikke mette! Nå kan alt skje. Vi kan vinne EM. Nå møter vi Tyskland, så vi får bare nullstille og kjøre på, forteller Hykkerud og smiler.

- Helt rått Ved siden av sto Kristian Bjørnsen. Kantspilleren har vært en åpenbaring for Norge under EM og fortsatte med et nytt glimrende bidrag i dag.

- Det er helt rått. Det er fantastisk. Jeg har aldri vært med på noe lignende før, så det er vanskelig å beskrive, sier Bjørnsen til Dagbladet.

- Det var dette vi drømte om i natt. Det var dette vi forestilte oss på forhånd. Så klarte vi det!

- Kan Norge vinne EM?

- Ja, vi kan jo vinne. Vi har slått Frankrike. Alt kan skje, men det kommer til å bli beintøft. Jeg er en del av en fantastisk gjeng, med et enormt godt samhold, forteller Bjørnsen.

SKRYTER AV NORGE: Nikola Karabatic tror Norge kan vinne EM. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKRYTER AV NORGE: Nikola Karabatic tror Norge kan vinne EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media