VENTET MED JUBELEN. Marcel Hirscher kjørte inn til en ny sammenlagtseier i world cup. Men han ventet med å slippe jubelen løs. Først kjørte han rett ut av målpaddocken og i skjul for kameraer og publikum. Foto: AFP.
VENTET MED JUBELEN. Marcel Hirscher kjørte inn til en ny sammenlagtseier i world cup. Men han ventet med å slippe jubelen løs. Først kjørte han rett ut av målpaddocken og i skjul for kameraer og publikum. Foto: AFP.Vis mer

Verdens beste med mystisk oppførsel

Mulig psykologisk spill fra Marcel Hirscher.

(Dagbladet): Marcel Hirscher hadde en mystisk oppførsel etter målpassering under sesongavslutningen i Meribel søndag.

Østerrikeren vant verdenscupen totalt for fjerde året på rad. Han vant også slalåm og storslalåmcupen.

Men i stedet for å juble direkte i målpaddocken, som ville vært mer normalt, så kjørte Hirscher rett ut i slusen og ble borte for TV og publikum en kort stund.

Så kom han fram igjen uten ski på beina, men  med sannsynligvis noen andre i hendene.

NRK-kommentator Andreas Toft sa under sendinga, at Hirscher hadde gjort dette i de siste rennene.

Mystisk skibag Toft fortalte også om en mystisk Hirscher under trening med en svart skibag.

Han fortalte om en alpinist som var rask til å sette av gårde, etter at han hadde fått på skiene. Og at Hirscher var kjapp med å pakke skiene ned i bagen etterpå.

- Jeg har fått høre noe om en spesialavtale med en annen type binding, som ikke er forenlig med skimerket Atomic, sier Andreas Toft til Dagbladet.

Om det ryktet stemmer, er det tydeligvis noe som ikke skal bli godt kjent.

Tre muligheter Marius Arnesen er tidligere landslagssjef og ekspertkommentator på NRK. Han ser tre muligheter.

- Enten er det noe det østerrikske skiforbundet står bak, eller skileverandøren Atomic. Den siste muligheten jeg ser er at det er et psykologisk spill i scenesatt av familien Hirscher, sier Marius Arnesen til Dagbladet.

Arnesen sier det er et eller annet de forsøker å holde hemmelig. Han mener at et avvik med en binding sannsynligvis kan avsløres via slow motion-opptak.

- Det kan være at Hirscher er tidlig ute med en prototype på noe utstyr, men jeg tror vel egentlig ikke det er noe revolusjonerende, sier Arnesen.

Og han fortsetter:

- Men selvfølgelig får det fart på spekulasjoner, når han vinner et renn med 3,28 sekunder som Hirscher gjorde i Garmisch. Men så er Henrik Kristoffersen suveren gangen etter. Det kan være et form for psykologisk spill mot slutten av sesongen. Nå er det sju måneder til neste renn, sier Marius Arnesen.