Verdens beste menn

Er du enig eller uenig? Sett opp og stem på ditt drømmelag på dagbladet.no VM er over, og det er tid for refleksjoner. Dagbladets VM-redaksjon har satt sammen sitt drømmelag fra VM 2002. Laget er satt opp i en 3- 5- 2-formasjon, og prestasjonene gjennom hele turneringen ligger til grunn for utvelgelsen av spillerne.

Hva er ditt drømmelag?

Forsvar

Oliver Kahn, Tyskland

Jernmannen som bare gjorde én feil i VM, er selvskreven. At feilen i finalen ble skjebnesvanger, veier ikke opp for at Kahn var mannen som sendte tyskerne til finale med keeperspill i særklasse i alle de andre kampene.

Myung Bo Hong, Sør-Korea

Sør-Koreas kaptein drev sine tropper fram med autoritet og ære. Bunnsolid helt til han misset og ga Sükür VMs raskeste mål i bronsefinalen. God i lufta, og sterk taktisk. Scora i straffekonken mot Spania.

Rafael Marquez, Mexico

Var VMs beste midtstopper i gruppespillet. Særlig i kampen mot Italia. God både i lufta og med ballen. Det røde kortet og grisetaklinga i åttedelsfinalen mot USA er det eneste minuset.

Rio Ferdinand, England

Klippen med det lille ekstra i Englands beste lagdel. Mer spillende enn kollega Sol Campell, og har i løpet av turneringa spilt seg til å bli balløyas aller heteste salgsobjekt. Ikke verst av en midtstopper.

Midtbane

Bernd Schneider, Tyskland

En av få tyskere som utmerket seg med noe mer enn grundighet. Lekte i perioder med Roberto Carlos i finalen, og hadde en rekke gode innlegg. Teknikk på høyde med brasilianerne.

Kleberson, Brasil

Er som navnet antyder limet i det brasilianske laget. Indreløper som løper mer enn «Leo», og er en smule bedre med ballen. Stigende formkurve som kulminerte med en briljant finale.

Claudio Reyna, USA

USAs kaptein får rollen som anker på vårt drømmelag. Eide midtbanen i kvartfinalen mot Tyskland. Trygg i alle spillets faser, pasningssikker, taktisk klok og et sant arbeidsjern.

Pape Bouba Diop, Senegal

Starta VM med å bli tatt for nasking. Endte opp med å bli den fremste måltyven på VMs største positive overraskelse. Rask, skuddfarlig og sterk i duellene.

Ronaldinho

Startet mesterskapet i skyggen av Ronaldo og Rivaldo, men viste seg snart som en ener. Teknikken, blikket og elegansen er nærmest perfeksjonert. Frisparkmålet mot England og Seaman gjorde ham udødelig.

Angrep

Ronaldo

Begrunnelse er unødvendig. Turneringens toppscorer, og vinneren av gullballen. Noen har sagt at han ikke har vært i toppform under VM. I så fall er han så god at vi ikke tør tenke på det. Åtte mål totalt.

Hasan Sas

Tyrkias beste spiller totalt i VM, sjøl om han dabbet litt av i semifinalen. Kreativ, bevegelig og målfarlig. Satte sin spissmakker, Tyrkia-kapteinen Hakan Sükür, helt i skyggen.

Hva er ditt drømmelag?

Rafael Marquez, Mexico
Rio Ferdinand, England
Bernd Schneider, Tyskland
Kleberson, Brasil
Claudio Reyna, USA
KLASSESPILLER: Ronaldo blir av mange regnet som verdens beste fotballspiller etter dette VM-et.
Oliver Kahn, Tyskland
Myung Bo Hong, Sør Korea
Hasan Sas, Tyrkia
Pape Bouba Diop, Senegal
Ronaldinho, Brasil