Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste nektes OL-start

I VM i fjor ble Eirik Verås Larsen (24) og Nils Olav Fjeldheim (23) nr. 14 i K2. De 13 beste båtene kvalifiserte seg for Sydney-OL. At verdensenerne fra Flekkefjord og Tysvær er suverene denne sesongen, har foreløpig ikke betydd noe med tanke på lekene i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for å deppe over antikvariske uttakingsregler som foreløpig hindrer dem i OL-start i Sydney, bruker de dagene til å pese K1-esset Knut Holmann i tøffe tempoøkter på Årungen.

- Det må to mann til for å slå Knut Holmann (32) på 1000 meter, sier verdens beste K2-padlere til Dagbladet

- Eirik og Nils Olav starter 15 sekunder bak meg på 800-metersøktene, og fem sekunder bak på 300 meter. Når jeg ser de kommer opp på siden, gjelder det å stå på for å komme først i mål, sier regjerende OL-mester Knut Holmann.

Dag ut og dag inn går det unna så vannet fosser rundt årene.

- Vi kjører også en del intervalløkter i K1 sammen. Ved å hjelpe hverandre på denne måten, får begge parter skikkelig matching. Tempoøktene er ikke bare tøffe, de er også lik motstanden vi har i konkurransene, sier Knut Holmann.

- Idiotisk

Han vet hva som venter når OL-padlingen starter 26. september. Verdens beste K2-padlere, Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim, vet ennå ikke om de får starte.

- De er best i verden og gode nok for OL-gull, men stoppes av et idiotisk uttakingssystem. Reglene foran lekene i 1996 var mye bedre. Da ble en del OL-plasser delt ut i VM året før, i tillegg ble det arrangert et kvalifiseringsstevne i forkant av OL. Til Sydney-lekene ble all kvalifisering gjort unna i VM i fjor, sier Knut Holmann.

- Det er blodig urettferdig hvis vi ikke får delta. Det er også for feigt av de som bestemmer.

Vi har slått alle båtene i år, har vunnet K2 1000 meter i verdenscupen og EM. I verdenscupen har vi to seirer og en tredjeplass, sier Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim.

Hos Samaranch

Fristen for OL-start er 25. august. I et siste forsøk på å få med den norske K2-eren i Sydney, har IOC-medlem Gerhard Heiberg vært i kontakt med sjefen sjøl, Juan Antonio Samaranch. Svar forventes i løpet av noen dager.

Parallellt med den intense jobbingen i kulissene trener Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim som om de var OL-klare.

Tenker langsiktig

- Til å begynne med føltes det litt rart å trene i det uvisse. Tempoøktene med Knut Holmann gjør at treningsdagene ikke er helt uten mening. Dessuten liker vi å trene hardt, ikke ligge på latsida. Uansett er treningskjøret bra med tanke på neste sesong, sier Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim.

Nå håper de på OL-billett i tolvte time.

- Da gjelder det å ha toppformen inne, sier de to K2-essene til Dagbladet.

GIR JERNET: K2-padlerne Eirik Verås Larsen (foran) og Nils Olav Fjeldheim har ikke gitt opp OL-håpet. Er trener de med stormester Knot Holman.