Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verdens beste pilot

- Kjell Inge er mannen som skal sørge for at Jolly Motor vinner VM igjen. Nå er vi utålmodige etter to år uten VM-tittelen, sier teamsjef Lucio Calegari i det italienske teamet til Dagbladet.

Calegari var raskt frampå med å gratulere sin norske pilot etter at Røkke fikk nest beste tid på gårsdagens fartsløp i Arendal - selv om både han og Røkke var litt skuffet over å miste bestetidatil superpiloten Saeed Al Tayer fra Dubai på sisterunden.

Siden overøste Jollys teamsjef Calegari Dagbladet med lovord om sjefpilot Røkke.

- Mister Røkke er en av de beste pilotene i verden. På gode dager den aller beste, sier Calegari i et stort smil.

Foran årets sesong lyktes han endelig å overtale Røkke til å sette seg i det italienske fartshåpet - etter å ha forsøkt å overtale ham i to år.

Røkke-feber

Calegari er selvsagt klar over at han har Norges største kjendis i sin stall. Og i går fikk han oppleve Røkke-feberen til gagns:

På de drøye 50 meterne fra bryggekanten og bort til renn-hotellet var Røkke omringet av en gigantisk autografjegende horde - og Røkke stilte velvillig og skrev til alle som ville ha.

- Jeg bryr meg ikke om at Røkke er milliardær og berømt. Hos oss trenger han ikke å bruke en krone, og uansett hjelper ikke pengene hans ham ute på vannet. Det er kun racerkjøreren Røkke jeg er interessert i - og som båtfører har jeg fulgt ham siden 1994, sier Lucio Calegari om.

Likevel forsøker ikke den sympatiske italieneren å legge skjul på at Røkkes kjendisstatus er god PR for laget - spesielt i Norge, men også i utlandet.

Ikke avtalt lønn

- Vi får masse ekstra oppmerksomhet, noe som selvsagt er gledelig. Men igjen må jeg minne om at vi ikke kan velge en pilot på kjendisstatus. Vi ville som sagt ha den beste piloten, sier Calegari.

- Hva tjener Røkke på å kjøre for dere?

- Han har ikke valgt å gjøre comeback for pengenes skyld. Vi har ikke engang snakket ett ord om lønn ennå. Vi blir nok enige.., smiler den sympatiske italieneren.

I årets sesong er det kun ett mål som gjelder: Å vinne tilbake VM-tittelen de sist vant i 1997.

For å klare det har det italienske laget i år et budsjett på 18 millioner kroner.

- Hvor lenge ønsker dere å ha Røkke i stallen?

- Så lenge han lever, he, he... Nei, foreløpig arbeider vi ut i fra minst tre år, men svaret mitt må være så lenge som mulig - så lenge han holder seg i toppen. Vi krever resultater av våre ansatte, smiler italieneren.

- Dessuten er Røkke en vinnertype som selv vil vite når tida er inne for å slutte.

- Åhhh, ikke snakk!

I gårsdagens Dagbladet avslørte Røkke at han vil droppe en VM-runde i offshore hvis terminlista kolliderer med viktige møter.

På spørsmål om hvordan Lucio Calegari så på det, utbrøt han raskt:

- Åhhh, ikke snakk! Jeg vil ikke engang tenke på en slik situasjon...

Dermed skulle det være klart hva idrettsmannen Kjell Inge Røkke betyr for sine italienske arbeidsgivere.

JOLLY GOOD: Kjell Inge Røkke lovprises av sin arbeidsgiver, Jolly-boss Lucio Calegari.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media