Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verdens beste publikum

Marit Bjørgen gleder seg til VM.

STARTKLAR: Marit Bjørgen på vei inn i smørebussen etter siste trening på Konnerud fredag før verdenscupen starter i Drammen lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
STARTKLAR: Marit Bjørgen på vei inn i smørebussen etter siste trening på Konnerud fredag før verdenscupen starter i Drammen lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer

Marit Bjørgen (30) kjenner på alle mulige måter at det nærmer seg VM i Oslo. Torsdag i kommende uke braker det løs med sprint på programmet.

- Det er flere tegn som viser at det nærmer seg VM. Jeg er fokusert, men kan samtidig være distré og fjern. Ting og beskjeder kan fort gå inn i det ene øret og ut av det andre. VM har vært målet lenge, og da er det ikke rart at en kan bli litt ukonsentrert, glemme ting, sa Bjørgen da hun tok seg tid til en fem minutters prat med pressen etter fredagens rolige treningsøkt i verdenscupløypene i Konnerud.

Det var ikke mulig å merke at hun var fjern eller distré fredag. Det eneste som annerledes enn vanlig, var at praten med pressen ble litt kortere enn normalt.

Bjørgen merker presset, men bryr seg ikke om det. Hun gleder seg til å opptre foran hjemmepublikummet i Holmenkollen.

- Det blir stort. Der har du verdens beste publikum. Presset er der, men jeg vet hvordan jeg skal takle det. Drømmen er å komme inn på stadion i Kollen og være med på å kjempe mot de beste, sa Bjørgen.

Hun mener at hun er like sterk som tidligere i sesongen. Det behøver ikke å bety det samme som seier i helgen.

- Rennet og gjennomføringen er viktigere enn resultatene. Vi henger ikke med hodet om det ikke holder helt i toppen, men det kan fort ende med det også, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling