- Verdens beste sjef

Arvesen roser Riis.

(Dagbladet.no): Det sies at Lance Armstrongs ikke hadde fått sin imponerende seiersrekke i Tour de France om Jan Ullrich hadde hatt CSCs Bjarne Riis som sportssjef.

Dansken er i manges øyne verdens beste sykkelleder, og det er han som skal guide Kurt Asle Arvesen inn til å bli den tredje nordmannen i historien med en etappeseier i Tour de France.

- Bjarne er best i verden, sier Arvesen til Dagbladet.no, og forklarer litt av grunnen:

- Mens mange sportssjefer lager et hirearki, bygger Riis laget på en annen måte. Han er en av gutta og verdsetter respekt og kommunikasjon.

Dette kommer også fram gjennom den nye filmen om CSC-laget før og under fjorårets Tour de France, Overcoming.

- Dette er det første laget jeg har syklet for på hvor det ikke er noen du ikke vil sitte ved siden av rundt møtebordet. Du vil snakke med alle, sier en av rytterne, Bobby Julich, i filmen.

Riis\' styrke som lagbygger er udiskutabel. Spørsmålet i år blir om han klarer å ta de tøffe, viktige og riktige taktiske valgene for når de forskjellige rytterne skal gå i brud og hvordan laget skal hjelpe den store stjerna Ivan Basso fram på veien mot å snappe den gule sammenlagttrøya fra Lance Armstrong.

KOMPISSJEF: Tidligere Tour de France vinner og nå CSC-sportssjef Bjarne Riis, har en god tone med sine ryttere. Her fra 2001, hvor han gir råd og drikke til Laurent Jalabert. AP
KOMPISSJEF: Tidligere Tour de France vinner og nå CSC-sportssjef Bjarne Riis, har en god tone med sine ryttere. Her fra 2001, hvor han gir råd og drikke til Laurent Jalabert. AP Vis mer