Sigurd Rushfeldt:

- Verdens beste spiss er norsk!

Det sier den gamle storscoreren Sigurd Rushfeldt til Dagbladet etter Erling Braut Haalands femmåls-massakre mot Leipzig.

MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland slutter aldri å imponere. Tirsdag kveld filleristet han RB Leipzig. Foto: Reuters
MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland slutter aldri å imponere. Tirsdag kveld filleristet han RB Leipzig. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo... hva skal man si....

Sigurd Rushfeldt leter etter ordene, få minutter etter at Erling Braut Haaland har banket inn fem av målene i Manchester Citys sju-målsseier mot RB Leipzig i Champions League.

Så finner han dem.

- Det er vel bare en som har gjort dette før, og det er Lionel Messi, sier Rushfeldt - overveldet av det han nettopp har sett på TV.

MEKTIG IMPONERT: Sigurd Rushfeldt. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
MEKTIG IMPONERT: Sigurd Rushfeldt. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer

Den pensjonerte fotballspilleren er ingen hvem som helst. Rushfeldt er tidenes toppscorer i den norske Eliteserien - med sine 172 mål - og hadde som yrke å score mål på ukentlig basis. Mange husker han blant annet for tida i Tromsø og Rosenborg.

Men mot Haaland blekner også han.

- Så utrolig artig at verdens beste spiss er fra Norge, sier den gamle stjernespissen. Han er så utrolig sugen på mål hele tida, og jakter hele tida, sier Rushfeldt, dypt imponert, og må si det en gang til:

Erling Braut Haaland og Jack Grealish erter lagkamerat og midtstopper Rúben Dias. Video: Mons Ringstad / Dagbladet TV-Sporten, ManCity, NTB Vis mer

- Han er verdens beste spiss akkurat nå. Han har ligget i vannskorpa lenge, men nå har han tatt igjen Lewandowski, Harry Kane....

Den gamle storscoren slår fast at Haaland nå er på et historisk nivå som målscorer - ikke bare i Norge, men internasjonalt - med et målsnitt per kamp som nesten ikke har vært sett tidligere.

HERJET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters
HERJET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters Vis mer

- Ronaldo og Messi er de som har vært oppe på det nivået der. Men Haaland er der oppe, blant de aller, aller beste, sier Rushfeldt.

Så sender han en vennlig tanke til dem som en gang skal prøve å fylle Haalands sko:

- Dette viser at det går an for en nordmann. Det tenker jeg er veldig fint å se på for gutter og jenter fra Norge, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer