- Verdens beste spiss i sin aldersklasse

Nå kjemper Chelsea og Real Madrid om fenomenet Romelu Lukaku (17).

«DEN NYE DROGBA»: Anderlechts Romelu Lukaku (høyre) har levert på så høyt nivå i Belgia at storklubbene sikler. I år ble 17-åringen også den tredje yngste spilleren til å score i europacup.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West
«DEN NYE DROGBA»: Anderlechts Romelu Lukaku (høyre) har levert på så høyt nivå i Belgia at storklubbene sikler. I år ble 17-åringen også den tredje yngste spilleren til å score i europacup.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Da Romelu Lukaku scoret 15 mål og leverte fem målgivende pasninger på 25 kamper i belgisk toppdivisjon i fjor, begynte de europeiske storklubbenes jakt på spissens signatur for alvor.

Som 16-åring ble Anderlecht-angriperen tidenes yngste toppscorer i Belgia og fikk med det sitt endelige gjennombrudd på høyeste nivå i hjemlandet.

Anderlecht takket nei til flere tilbud allerede i sommer, blant annet ett på drøyt 160 millioner kroner som ryktes å komme fra Tottenham, og også et tilbud fra Real Madrid, skriver Telegraph.

Men etter en god start med fire ligamål hittil i år rustes det opp til budkrig igjen. Selv skal Lukaku, som kalles «den nye Drogba», ønske å flytte til enten Chelsea eller Real Madrid.

Tidligere Drogba-manager José Mourinho legger ikke skjul på at han er lysten på å hente vidunderbarnet.

- Det er ingen hemmelighet at vi ville ha Romelu, men han har en veldig smart far. Han vil at Romelu skal bli i Anderlecht ett år til. Jeg skulle ønske alle fedre var sånn, sa José Mourinho etter avslaget i sommer.

« Weltklasse» Talentspeider Stig Torbjørnsen så Romelu Lukaku i aksjon et par ganger i fjor, først da spissen deltok i Anderlechts Otten Cup for juniorlaget i august, og senere da han spilte sammen med RBK-signering Bakary Saré på seniorlaget mot Mechelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer