SYK: Under OL i London i fjor sommer syklet 25-årige Marianne Vos inn til gull. Få visste at all treningen frem mot mesterskapet hadde gjort henne syk. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB Scanpix
SYK: Under OL i London i fjor sommer syklet 25-årige Marianne Vos inn til gull. Få visste at all treningen frem mot mesterskapet hadde gjort henne syk. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB ScanpixVis mer

Verdens beste syklist står fram med spiseforstyrrelser

Trente seg syk i OL-oppkjøringen.

(Dagbladet): Verdensmester og olympisk mester i sykling, Marianne Vos, står fram med spiseforstyrrelser i sin biografi «Til toppen».

I fjor sommer vant Vos gull i landeveissykling under OL i London. Men det få visste var at medaljen hang så høyt for nederlenderen at hun trente seg syk.

- Jeg ville ikke sette noe på spill. Ønsket om å bli olympisk mester var så sterkt at treningen og den disiplinerte oppladningen gjorde meg besatt. Det handlet bare om vekt, styrke og rett trening, forteller Vos til radioprogrammet "Det her er dagen", skriver Rtl.nl.

Veide bare 50 kilo 25-åringen veide på et tidspunkt bare 50 kilo, seks kilo under hennes normalvekt.

- Men det var vanskelige å forandre, fordi jeg ville bare fortsette å prestere, forteller hun om den vanskelige tiden.

Den nederlandske toppsyklisten vant også verdenscupen i sykkel sammenlagt i fjor, noe hun også har gjort tre ganger tidligere.

Til radioprogrammet forteller hun at selv om hun spiste, ble det aldri nok.

Ikke slutten på karrieren - Opp mot OL begynte jeg å trene vanvittig mye. Selv om jeg spiste tre ganger om dagen, var det ikke nok til å gjøre opp for treningsmengden, sier Vos.

Den olympiske mesteren understreker ovenfor hjemmesiden til Rabobank at selv om hun skriver en biografi, så betyr det ikke at karrieren er over. Senest i helgen vant hun Flanderen Rundt.

- Man vil gerne fremstå sterk, men det er ikke alltid tilfelle. Det er ganske fint å få fortalt denne historien også.