Verdens beste tante

JAREN (Dagbladet): Omkranset av åtte tantebarn hjemme på Hadeland, tar Kjersti Grini (28) seg tid til å reflektere over det sjøl å skulle bli mor: - Jeg ser ikke bort fra at det kan skje snart. Men først skal jeg ha med meg Sydney-OL, smiler verdensmesteren.

Hun er ikke bare tante til åtte unger i hjembygda Jaren. På «hjemmebane» i Bergen fungerer Kjersti i en omsorgsrolle for Mari og Vera på henholdsvis 16 og 11 år - barna til samboeren Hallgeir.

- Jeg er veldig glad i barn, og vil svært gjerne ha egne. Gjerne midt i karrieren, sånn at jeg kan komme tilbake. Jeg får se etter OL (september) og EM (desember). Det kommer an på både helsa og privatlivet, sier 28-åringen.

Snowboard foran håndball

I går var det stor stas på kommunehuset i Gran. 250 mennesker hadde møtt fram for å ta imot den kanskje største VM-helten. Mange av de frammøtte er i slekt med Kjersti.

- Jeg savner å være mer hjemme. Tantebarna mine kjenner meg jo knapt nok igjen. Heldigvis er jeg en del på TV. Så de ser meg jo av og til, ler Kjersti.

Men noen håndballrekruttering i familien Grini har ikke Kjersti utløst:

- Ingen av oss spiller håndball lenger. Men vi har gjort det før, røper Lina og Marthe.

- Her går det mer på snowboard og rollerblades, konstaterer Kjersti sjøl.

Jul i Bergen

Fest-trøtt, men like lykkelig strålende som kvelden i forveien, kom hun hjem til sine. Men hun blir bare i to dager.

- Jeg må til Bergen, for Tertnes har kamp på søndag. Jeg skal også feire jula i Bergen. Min første jul uten tantebarna, så det blir spesielt. Men barna til samboeren skal være med, og så kommer mora mi over. Vi skal ha pinnekjøtt og riskrem på julaften. Hallgeir tar seg av pinnekjøttet. Jeg er en kløpper på riskrem, ler Kjersti.

Før Kjersti dro på kommunehuset, rakk hun så vidt å kikke gjennom de vanvittige sluttminuttene fra VM-finalen på video.

- TV2s Gunnar Pettersen var så i fyr og flamme at han ikke klarte å holde rede på alle ekstraomgangene. Det var komisk, ler hun.

- Det var spennende å se kampen på TV, forteller Anners (8 i morgen) mens han stryker seg inntil favoritt-tanta.

Poker og hjemmebrent

I går kveld skulle Kjersti feire VM-gullet sammen med brødre og søstre. Etter hva hun hadde grunn til å frykte, skulle feiringa foregå med hjemmebrent og poker.

- Det er sånn vi bruker å gjøre på julaften i alle fall. Da starter vi poker'n seint på kvelden, og spiller utover første juledag så lenge vi orker.

- Hvordan var den andre festen, den med håndballjentene?

- Kjempebra. Jeg gikk bare rundt og smilte, strålte og tok imot klemmer. Halv tre forlot jeg utestedet Brenneriet og tok kvelden.

- Stolt

- Fornøyd med ditt eget VM?

- Jeg fikk tatt ut mitt beste i kampen mot Australia - og ikke minst på slutten av finalen. Det er jeg stolt over.

- Hadde du angst for å tørre å skyte i situasjoner som kunne avgjort VM-finalen?

- Det er det jeg er så stolt over. At jeg torde , uten å tenke på konsekvensene

GLAD I BARN: Kjersti Grini fikk en kjempeklem av nevøen Anners (8 år i morgen).