HJELPENDE FUGL: Novak Djokovic var glad for hjelpen fra den lille blåmeisen. Foto: NTB Scanpix
HJELPENDE FUGL: Novak Djokovic var glad for hjelpen fra den lille blåmeisen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Verdens beste tennisspiller overbevist om at denne fuglen kom for å hjelpe ham

En Wimbledon-gjest som ikke var kledd i hvit.

(Dagbladet): Den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic er for å være en av idrettsstjernene som har litt humor.

Og nettopp det at han ikke tar alt så veldig høytidelig beviste 28-åringen igjen i går.

I går åpnet Djokovic den tradisjonsrike Wimbledon-turneringa med å vinne komfortabelt over Philipp Kohlschreiber.

Tror fuglen kom fra Serbia Men både under og etter kampen var det en liten fugl som stjal overskriftene.

Den lille fuglen gjesten, som så ut til å være en blåmeis, kom ifølge Djokovic inn på banen under en av Kohlschreibers server i første sett - og ble værende kampen ut.

BLÅMEIS: Fuglen som deltok under Djokovic sin åpningskamp i Wimbledon ser ut til å være en blåmeis av det kvinnelige slaget. Fuglen skal være av den nysgjerrige typen. Foto: NTB Scanpix
BLÅMEIS: Fuglen som deltok under Djokovic sin åpningskamp i Wimbledon ser ut til å være en blåmeis av det kvinnelige slaget. Fuglen skal være av den nysgjerrige typen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- På et tidspunkt da Kohlschreiber servet landet fuglen rett ved sidelinja. Hun ble der til jeg hadde vunnet poenget. Så da sa jeg til henne: «bare bli her hvis du har lyst», fortalte Djokovic på pressekonferansen etter åpningskampen i Wimbledon.

Tennisstjernen var overbevist om at meisen, hadde fløyet helt fra den serbiske hovedstaden.

- I Beograd, hvor jeg er fra, har vi en spesiell type spurv. Jeg tror denne fuglen kom helt fra Serbia for å hjelpe meg, sa 28-åringen til pressen.

- Fryktet for fuglens sikkerhet Djokovic forsøkte flere ganger å geleide fuglen vekk fra banen, men forteller at den tydeligvis var bestemt på å bli.

- Jeg fryket for hennes sikkerhet flere ganger. Jeg greide ikke å la være å tenke på den. Jeg mener, den elsker jo tydeligvis tennis, fortalte serberen med et smil om munnen.

- Men det var artig å se. Det er ofte at fugler og andre dyr kommer inn på banen, men spurven fra Beograd ble faktisk værende under hele kampen, sa Djokovic - som understreket at han hadde kommet seg etter at han gikk på et overraskende tap i French Open-finalen.

Også etter kampen i går måtte serberen forsvare seg fra juks-anklager. 28-åringen fortsetter å mene at det ikke er juks at han kommuniserer med trener Boris Becker underveis i kampene.

Det er foreløpig ingen som har hevdet at det er juks at han kommuniserer med fugler underveis i tenniskamper.