Verdens beste

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Cecilie Leganger har aldri vært bedre mellom stengene enn det hun er nå, men hun påstår at hun ikke er like glad som før. - Jeg kan aldri bli like glad som jeg var da jeg debuterte i VM i 1993, sier Cecilie til Dagbladet.

Leganger misliker sterkt å bli sammenliknet med den personen og keeperen hun var da hun som 17-åring spilte seg inn i alle Norges hjerter under forrige hjemme-VM i 1993.

- Jeg føler meg som en helt annen person enn den gang, og liker ikke å se tilbake. Jeg har vokst mye, og er en bedre keeper enn da, spesielt taktisk, sier hun.

31 redninger

I følge den offisielle statistikken hadde hun 31 redninger, noe som gir en redningsprosent på smått utrolige 73 prosent.

- Jeg har stått bedre kamper enn dette, men det er klart at denne åpningen gir meg en enorm selvtillit videre i mesterskapet.

I dag må hun trolig sitte på tribunen og se lagkameratene spille mot Tsjekkia.

- Marit (Breivik) har jo lagt seg på en filosofi der hun vil gi alle de tre keeperne i troppen mest mulig spilletid i starten av mesterskapet. Det må vi takle.

- Er du enig i den filosofien?

- Nja, he, he, det krever jo at man hele tiden må jobbe knallhardt med seg selv. Den verste motstanderen blir meg selv. Mot slutten av mesterskapet vil det være en fordel for meg å få stå flest mulig kamper.

Verdens beste

Lagkaptein Susann Goksør Bjerkrheim er kraftig imponert over Legangers enorme keeperspill.

- Hun sto slik som bare Cecilie gjør det, sier hun til Dagbladet.

- Er du redd for at kampen om keeperplassen mellom Leganger og Heidi Tjugum skal skape intern uro i troppen?

- Nei, min erfaring er at to som kjemper om en plass tenner hverandre med å spille bra. Det slår bare positivt ut for laget.

Også Anja Andersen lot seg imponere av sin gamle BSK-venninne.

- Cecilie er rett og slett verdens beste keeper. Det har jeg alltid sagt, sier Anja til Dagbladet.

Hun savnet bare én ting:

- Når Cecilie spiller for mitt Dream Team, så går hun alltid fram i angrep for å score mål. Når Norge leder så suverent som i dag, så synes jeg hun burde gjort det for showets skyld. Jeg skal kjefte på henne, og få henne til å gjøre det i en annen kamp, gliser Anja.

- Etter denne oppvisningen må jeg si at Norge er mine klare favoritter til å vinne VM-gull.

<font face="Arial,Helvetica" size="-1"><B>FULL AV SELVTILLIT:</B> - Jeg har stått bedre kamper enn dette, men det er klart at denne åpningen gir meg en enorm selvtillit videre i mesterskapet, sier <B>Cecilie Leganger</B> etter hennes suverene innsats mellom målstengene.</font>