Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste

Snowboard-legenden Terje Håkonsen (25) ble kåret til verdens beste snowboarder for 1999/2000 under en tilstelning i München tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I klassen for beste mannlige utøver var både Håkonsen og Daniel Franck blant de fem nominerte - etter at 60 snowboardblader fra ti forskjellige land hadde stemt inn sine kandidater. Selve stemmegivingen har foregått via stemmer over internett - mens prisutdelingen var under en gigantisk sportsmesse i München tirsdag.

- Jeg synes det var gøy bare å bli nominert. Terje vant vel av gammel vane som følge av hans status i snowboardmiljøet, sier Franck med et smil.

Og han har nok litt rett i det: For mens Daniel Franck sist sesong vant både EM, VM og verdenscupen sammenlagt, var det en stille sesong for Håkonsen.

Få konkurranser

Han deltok i NM (vant Kongepokalen), US Open og The Arctic Challenge (arrangmentet i Lofoten han og Daniel eier sammen).

- Uansett har jeg ingen grunn til å klage. Jeg ble kåret til «Årets freestyler for 1999/2000» tidligere i år, sier l Daniel Franck.

I kvinneklassen var verdenseneren Stine Brun-Kjeldaas (25) nominert, men Kongsberg-jenta kom til kort mot tyske Nicola Thost. I nominasjonen ble Stine beskrevet slik:

Pannebånd

«Den eneste som kan kjøre snowboard med pannebånd uten å se latterlig ut.»

I klassen for beste nykommer var norske Espen Arvesen en sterk kandidat.

Han er allerede ranket som nummer fem i verden, men måtte likevel se seg slått av tyske David Benedek.

<B>UTROLIG POPULÆR: Terje Håkonsen.