Verdens dyreste skilsmisse kan være en av årsakene til tidenes kjøpesommer

Må ut med 27 milliarder kroner.

UT: Både James Rodriguez og Radamel Falcao har forlatt Monaco i sommer. Det faktum at klubbens eier, russiske Dimitrij Rybolovlev, skylder 27 milliarder kroner i tidenes dyreste skilsmisseoppgjør kan ha vært en av faktorene. Foto: NTB Scanpix
UT: Både James Rodriguez og Radamel Falcao har forlatt Monaco i sommer. Det faktum at klubbens eier, russiske Dimitrij Rybolovlev, skylder 27 milliarder kroner i tidenes dyreste skilsmisseoppgjør kan ha vært en av faktorene. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter en overgangssommer av det hektiske slaget, samt en deadline day de fleste Manchester United-supportere fortsatt klør seg i hodet av, er stormen i ferd med å roe seg igjen.

De røde fra Manchester står igjen som de som har brukt mest penger de siste månedene, mens Monaco er laget som har solgt unna både det ene og det andre.

Årsakene bak salgene av to av klubbens aller største stjerner i James Rodriguez og Radamel Falcao kan være mange, men at Monacos styrtrike eier har vært med på avgjørelsen er det ingen tvil om.

Og Dimitrij Rybolovlev har også sitt å stri med om dagen. Han har nemlig vært igjennom det som omtalles som «verdens dyreste skilsmisse».

Den nette sum av ... Den russiske forretningmannen, som har bygd opp sin formue i kalium-industrien, er av magasinet Forbes rangert som verdens 148. rikeste mann. Men denne formuen ligger an til å minke betraktelig.

Ekskona Elena søkte nemlig om skilsmisse så langt tilbake som i 2008, men det var først i vår at en sveitsisk domstol ga henne medhold. Dimitrij måtte dermed ut med ganske nøyaktig 2 681 297 538, 78 pund - tilsvarende 27 429 673 821 norske kroner og 71 øre etter dagens kurs, ifølge engelske Telegraph.

Årsaken til skilsmissen skal være at Elena hadde gått lei av ektemannens utroskap og hun beskrev i skilsmissepapirene luksusyacht-fester hvor han hadde «delt unge erobringer med sine venner og andre oligarker».

Nå skal det sies at salget av et par fotballspillere neppe gjør all verdens forskjell i denne sammenhengen, men dette kan være en indikasjon på at Rybolovlev sakte men sikkert er i ferd med å trekke seg ut av fyrstedømmet for å spare noen kronasjer.

UNITED: Radamel Falcao på plass i Manchester etter at han ble klar for de rødkledde tidligere i uka. Foto: Manchester United
UNITED: Radamel Falcao på plass i Manchester etter at han ble klar for de rødkledde tidligere i uka. Foto: Manchester United Vis mer

For Monaco har aldri vært noe fotballens Mekka. Her er det andre ting som gjelder.

Spillerflukt Formel 1-førere, tennisspillere, artister og skuespillere er de som får mesteparten av oppmerksomheten i skatteparadiset. Fotballen, tross gigangsatsingen, flyr litt under radaren.

Da laget åpnet årets serie hjemme mot Lorient var det ifølge databasen altomfotball.no beskjedne 8500 mennesker til stede. Ikke akkurat den type folkeansamlinger navn som James Rodriguez og Radamel Falcao er vant til å spille foran.

Det ble raskt klart at begge kolombianerne hadde lyst til å flytte på seg denne sommeren, og kan nå kle seg i draktene til henholdsvis Real Madrid og Manchester United.

Og om dette staver slutten på russiske Rybolovlevs eventyr på rivieraen vites ikke, men det kan se ut som om stjerneflukten fortsetter.

Skal man tro rapportene fra Daily Mail, stormet portugisiske Joao Moutinho av treningsfeltet da han hørte at Falcao skulle forlate klubben. Kanskje er det hans tur til å skifte beite i januar.

REAL: James Rodriguez vinker til de frammøtte under sin offisielle presentasjon i etterkant av VM. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
REAL: James Rodriguez vinker til de frammøtte under sin offisielle presentasjon i etterkant av VM. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer