Verdens dyreste skilsmisse kan være en av årsakene til tidenes kjøpesommer

Må ut med 27 milliarder kroner.

UT: Både James Rodriguez og Radamel Falcao har forlatt Monaco i sommer. Det faktum at klubbens eier, russiske Dimitrij Rybolovlev, skylder 27 milliarder kroner i tidenes dyreste skilsmisseoppgjør kan ha vært en av faktorene. Foto: NTB Scanpix
UT: Både James Rodriguez og Radamel Falcao har forlatt Monaco i sommer. Det faktum at klubbens eier, russiske Dimitrij Rybolovlev, skylder 27 milliarder kroner i tidenes dyreste skilsmisseoppgjør kan ha vært en av faktorene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en overgangssommer av det hektiske slaget, samt en deadline day de fleste Manchester United-supportere fortsatt klør seg i hodet av, er stormen i ferd med å roe seg igjen.

De røde fra Manchester står igjen som de som har brukt mest penger de siste månedene, mens Monaco er laget som har solgt unna både det ene og det andre.

Årsakene bak salgene av to av klubbens aller største stjerner i James Rodriguez og Radamel Falcao kan være mange, men at Monacos styrtrike eier har vært med på avgjørelsen er det ingen tvil om.

Og Dimitrij Rybolovlev har også sitt å stri med om dagen. Han har nemlig vært igjennom det som omtalles som «verdens dyreste skilsmisse».

Den nette sum av ... Den russiske forretningmannen, som har bygd opp sin formue i kalium-industrien, er av magasinet Forbes rangert som verdens 148. rikeste mann. Men denne formuen ligger an til å minke betraktelig.

Ekskona Elena søkte nemlig om skilsmisse så langt tilbake som i 2008, men det var først i vår at en sveitsisk domstol ga henne medhold. Dimitrij måtte dermed ut med ganske nøyaktig 2 681 297 538, 78 pund - tilsvarende 27 429 673 821 norske kroner og 71 øre etter dagens kurs, ifølge engelske Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer