Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens dyreste

Med kjøpet av Luis Figo har Real Madrids president Florentino Perez innfridd sitt valgløfte til supporterne. For den vanvittige summen 490 millioner kroner ble han i går Madrid-spiller.

Hadde ikke Madrids president klart å hente Portugals eminente midtbanemann, måtte han ha gitt 75000 tilhengere gratis sesongkort.

- Jeg er veldig glad for å kunne presentere en så god spiller for Real Madrid-supporterne, sier Florentino Perez.

Et vanskelig valg

Den portugisiske midtbanestjernen Luis Figo fløy fra Barcelona til Madrid i går morges. I går ettermiddag ble han presentert som klubbens nye stjerneskudd på Real Madrids hjemmebane Bernabeu. Overgangssummen lyder på svimlende 490 millioner kroner.

- Dette var et vanskelig valg, men jeg er veldig glad for å være på plass. Jeg håper å få det minst like bra her som i Barcelona, sier Luis Figo som har signert en seksårskontrakt.

Luis Figo har utviklet seg til en av verdens mest ettertraktede fotballspillere, og under sommerens EM-sluttspill imponerte han stort på Portugals midtbane. Som guttunge vant han både VM for U-16- og U-20-lag med Portugal. Men i 1995 ville han vekk fra Sporting Lisboa og havnet etter mye overgangsbråk i Barcelona for 15 millioner norske kroner.

Sir Alex sa nei

I fjor sommer var sir Alex Ferguson og Manchester United på Figo-jakt. United trakk seg imidlertid kjapt til seg da prisen på totalpakka nærmet seg 500 millioner norske kroner.

- Isolert kunne vi klart overgangssummen, og isolert kunne vi klart lønna, sa Ferguson den gangen. - Men til sammen i én pakke - nei, ingen er verd så mange penger.

Men for Real Madrids president sto det om å innfri valgløftet.

KLAR FOR REAL: I går ble Luis Figo presentert som Real Madrids nye stjernespiss.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media