Verdens farligste fotballbane

MEDELLIN (Dagbladet): I Playon-bydelen i Medellin er det helt vanlig at 12-åringene har hver sin revolver og misbruker narkotika. Men de lutfattige gutta på Andres Escobars fotballskole har forbud mot våpen på treninga. De er av de få priviligerte som får hjelp og tidlig tar et standpunkt mot vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Playon er den fattigste bydelen i verdens mest voldelige by, Medellin. Her tør ikke en gang politiet å komme. For de vet at de trolig blir skutt dersom de viser seg. I stedet er det den lokale banden som tar seg av lov og rett i Playon. Og de gutta leker man bare ikke med. Mangfoldige blodbad har forkommet etter skuddvekslinger med fremmede.

- Drap er noe vi alle har sett. En gang lekte jeg sammen med noen kamerater i ei sandkasse da to personer bare meter unna oss ble omringet. De fikk panikk, trakk opp revolverne sine og skjøt vilt rundt seg. Vi kom oss i sikkerhet, men flere ble drept, forteller Yesid (12).

Holdninger

Men tilsynelatende er ikke gutten altfor merket av alvoret. Han er nemlig en av 30 unger mellom 11 og 13 år som er plukket ut fra bydelens fattigste familier til Andres Escobars fotballskole to ganger i uka. Skolen er under ledelse av en trener, psykolog, prest og sosialarbeider og får sine midler fra en stiftelse som avdøde Andres Escobars familie står bak.

På den støvete grusbanen i Playon lærer gutta grunnleggende fotballferdigheter, og enda viktigere: positive holdninger. Hovedpoenget er ikke å skape gode fotballspillere, men personer som har muligheten til å bli gode og ærlige mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer