Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens første turnering med «Handshake for Peace»

Norway Cup starter i dag.

VERDENS FØRSTE: I dag starter Norway Cup i Oslo, og for første gang praktiseres Handshake for Peace i en fotballturnering. Her ved Kolvereid G16-kaptein Jahn Håvard Holthe Olsen og Sande-kaptein Sindre Grangård. Dommer er Miklos Farago fra Ungarn.  Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet.
VERDENS FØRSTE: I dag starter Norway Cup i Oslo, og for første gang praktiseres Handshake for Peace i en fotballturnering. Her ved Kolvereid G16-kaptein Jahn Håvard Holthe Olsen og Sande-kaptein Sindre Grangård. Dommer er Miklos Farago fra Ungarn. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet. Vis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): I dag starter Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo.  32 200 spillere fra 56 nasjoner deltar i turneringen som fyller 40 år.

Det skal spilles 4 200 kamper på 71 baner i løpet av nesten ei hel uke.

Men på Ekebergsletta vil det også være en verdenspremiere på turneringsnivå.

«Handshake for Peace» er blitt praktisert i Tippeligaen denne sesongen - og Norway Cup blir første fotballturneringen i verden som innfører denne gesten etter kampene.

HANDSHAKE: Kolvereid og og Sande G16 før lagenes første kamp på Ekebergsletta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
HANDSHAKE: Kolvereid og og Sande G16 før lagenes første kamp på Ekebergsletta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet Vis mer

«Handshake for Peace» ble gjort for første gang på internasjonalt nivå da Norge møtte England på Ullevaal tidligere i sommer

- Norway Cup er den første fotballturneringen i verden der «Handshake for Peace» innføres. Vi er utrolig stolte over å ha dere (Norway Cup) som partner, sier Jan Åge Fjørtoft i NFF til turneringens hjemmeside.

Håndtrykksritualet skal brukes i VM i Brasil i 2014, samt under kvalifiseringsspillet i forkant.

Da Kolvereid og Sande møttes til G 16-kamp til lagenes første Norway Cup-kamp søndag morgen, var dette første gang de praktiserte gesten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media