Verdens fotballsjefer fester i Oslo

Presidentene i både FIFA og UEFA kommer neste onsdag til Oslo for å feire Norges Fotballforbunds 100-årsjubileum.

På den svært celebre gjestelista står navn som president Sepp Blatter og generalsekretær Michel Zen-Ruffinen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Også president Lennart Johansson og generalsekretær Gerhard Aigner i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har bekreftet at de kommer.

Flere hundre gjester er invitert til jubileumslunsjen på Oslo Plaza, blant dem er sjølsagt profilerte norske fotballspillere som Torbjørn Svenssen, Egil «Drillo» Olsen, Hallvar Thoresen og Linda Medalen.

Anledningen er at Norges fotballforbund (NFF) har 100-årsdag 30. april.

- Fjær i hatten

- Det er sjølsagt en fjær i hatten for norsk fotball at så mange kommer, og samtidig en anerkjennelse av det arbeidet vi gjør internasjonalt blant annet gjennom fotballpresident Per Ravn Omdal. Det er veldig hyggelig at så mange tar seg tid til å komme hit på en dag som er en internasjonal kampdato, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til Dagbladet.

Fra de internasjonale organisasjonene kommer også FIFAs medisinske sjef Michel D'Hooghe og forbundets stadionsjef Ernest Walker. Representanter fra blant annet England, Sveits, Østerrike, Belgia, Kroatia, Kypros, Malta, Nederland, Ukraina og Island har også meldt sin ankomst.

Flere av UEFAs styremedlemmer stiller i Oslo ei knapp uke før UEFA-kongressen der svenske Lennart Johansson tar gjenvalg som president.

350 gjester

Etter lunsjen vil blant andre presidentene i FIFA og UEFA delta på en internasjonale pressekonferanse der temaet blant annet skal være det forestående VM-sluttspillet i Sør-Korea/Japan.

Klokka 19 beveger gjestene seg til Ullevaal for å overvære jubileumskampen Norge- Sverige.

- Vi har ikke fått bekreftet hvor mange som skal være med på alt, men regner med cirka 350 gjester denne dagen, sier informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.

NFFs 100-årsjubileum markeres også videre i løpet av fotballåret:Åpner fotballmuseum på Ullevaal stadion 22. april.Jubileumsstafett gjennom alle landets fylker med start 30. april, slutt 24. mai.Jubileumskamp for kvinnene 14. september mot Tyskland.Tidenes norske fotballbegivenheter presenteres i en ny bok 20. september.

DELTAR: Lennart Johansson, president i UEFA.