Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens mest komplette

Marit Bjørgen på fjerdeplass i dag.

ngen menn behersker så mange så mange disipliner som hun gjør, og ingen kvinner heller. I 2004 er Bjørgen den mest komplette langrennsløperen, og fortsatt er hun bare 24 år. 10-kilometeren i fri teknikk i Kuusamo var den siste testen. Hun besto. Aldri har hun gått et bedre skøyterenn. Fra før var 6. plassen fra Beitostølen det beste hun hadde gjort i et verdenscuprenn.

- Ja, akkurat nå er jeg best i verden. Det viser denne, sa hun og tok i den gule ledertrøya.

- Artig at jeg har klart dette som 24-åring, la hun til.

Den gule trøya akter hun å beholde helt til sesongen er over.

- VM er det store målet, men jeg har ingen planer om å gi denne fra meg, nei.

Kvantesprang

- Hun har tatt et kvantesprang i fri teknikk, hun er best i sprint og hun har vunnet et klassiskrenn for første gang i verdenscupen, sa sportssjef Bjørnar Håkensmoen, da han skulle fortelle om sitt nye gullegg.

Bjørgens vinnerinstinkt og vinnende vesen kan gi nye, friske millioner inn i kassa til Norges Skiforbund.

Bjørgen liker faste spor. Det fikk hun ikke i Kuusamo, nysnøen hindret det. Likevel gikk hun sitt beste skøyteløp noensinne. Men det så ikke så bra ut fra start av. Hun passerte bare som nummer 11 etter 2,3 kilometer.

- Det ble en litt beskjeden start, jeg hadde respekt for løypa. Den er hard. Men jeg gikk bra mot slutten, og er kjempefornøyd med 4. plassen.

- Tidenes beste skøyteløp, sa Hallgeir Martin Lundemo, som er servicemann hos Bjørgens skifabrikant.

- 4. plass er som en seier. Jeg har et utrolig steg framover i skøyting også, sa Rognes-løperen.

Neste år

Landslagsledelsen har gjort sitt for å dempe forventningene til Bjørgen foran dette løpet i Kuusamo. De mener at det blir stilt for store forventninger til henne. De er redd at det skal gi for stort press.

- Jeg tror at hun har vært mer psykisk enn fysisk sliten foran dette rennet, sa assisterende landslagstrener Egil Kristiansen.

- Hun perset klart i dag, men vi skal ikke legge listen for høyt. Hun kan komme på pallen i et skøyterenn denne sesongen, men det er ikke realistisk at hun skal vinne. Kanskje til neste år. Det er bare det hun mangler nå, mente Kristiansen.

Tsjekkiske Katerina Neumannova vant 10-kilometeren. Hun var 1,3 sekunder foran estlenderen Kristina Smigun. I Gällivare sist helg tapte hun med 1,2 sekunder på Bjørgen. 3. plassen gikk til Natalija Baranova-Masolkina fra Russland. Hun var 7,8 sekunder fra seieren.

Bjørgen kom 29,3 sekunder bak Neumannova.

(NTB)

SOLID: Marit Bjørgen gikk et nytt godt løp, og endte på fjerdeplass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media