Verdens nest raskeste til Bislett

Powell blir trekkplaster på Bolt-såret.

VERDENS NEST RASKESTE: Jamaicanske Asafa Powell løper Bislett Games 3. juli.  Foto: SCANPIX/EPA/SERGIO DIONISIO
VERDENS NEST RASKESTE: Jamaicanske Asafa Powell løper Bislett Games 3. juli. Foto: SCANPIX/EPA/SERGIO DIONISIOVis mer

|||

Asafa Powell (26) ble onsdag klar for Bislett Games 3. juli.

- Alt er i orden. Kontrakten er underskrevet, sier stevnegeneral Steinar Hoen til NTB.

Powell er et godt trekkplaster for Bislett-arrangøren ettersom verdensrekordholder og regjerende OL-mester Usain Bolt ikke kommer til Oslo for å løpe 100 meter denne gangen. Powell er verdens nest raskeste mann gjennom tidene med 9,72 som personlig rekord.

- Vi har visst en stund at Bolt ikke kommer, siden han skal løpe flere distanser under det jamaicanske mesterskapet uken før. Der skal også Bolt og Powell møtes på 100 meter, forteller Hoen.

Powell har hatt en trøblete innledning på sesongen. Det skyldes en vond ankel. Det gjorde at han måtte droppe sesongåpningen i Doha, samt flere andre planlagte stevner i USA.

Hans årsbeste skriver seg fra Eugene i USA med 10,07. Det er det eneste seriøse stevet han har stilt opp i denne sesongen.

- Vi har ligget litt på vent, men nå ringte agenten hans og sa at alt var bra igjen. Han gjennomførte en god test sist uke, og en ny god test mandag denne uken. Han føler seg fit for fight igjen. Da var det ikke noe å lure på. Asafa Powell er klar for Bislett Games, sier Hoen.

(NTB)