Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens raskeste Bakke

Etter sju sannhetens ord, og drøye 40 sekunders eminent slalåm, kunne Trine Bakke (24) juble over sin første verdenscupseier og en historisk kvinnebragd i alpint. - Jeg sto på start foran finaleomgangen og sa til meg sjøl: Dette kan du ikke rote bort, Trine!

Det lykkelige kaoset de påfølgende timene fortalte alt om at hun tok dialogen med seg selv alvorlig. Trine rotet ikke på samme måte som i litt for mange konkurranser den siste tida.

Tvert imot: Hun samlet opp alt hun har lært, og brukte kunnskapen og ferdighetene til å melde seg på i favorittsjiktet foran VM om tolv dager.

Bare et ørlite skår i gleden: Venninnen Andrine Flemmen ledet etter første omgang - foran Trine - men kjørte ut etter bare tre porter i finaleomgangen.

- Det var trist for Andrine. Men det var nok litt trøst at hun tross alt aldri har ligget så bra an i slalåm. Etterpå ble vi enige om at hun fikk ta storslalåmen, så kunne jeg ta slalåmen, ler Trine.

VM-gull

Hun er klar over at hun heretter blir nevnt blant VM-favorittene i slalåm. Men det er tross alt bedre enn å ikke bli det...

- Det har vært sju forskjellige vinnere i de sju slalåmrennene hittil, så det er mange som kan vinne i VM. Men det er utrolig deilig å få bekreftet at jeg er en av dem, sier Trine.

Hun har kjent sitt eget potensial lenge, men slitt med å demonstrere det i konkurranser. På trening har hun kjørt rasende fort. Svenske Pernilla Wiberg har vært en ypperlig målestokk - og motivasjonsfaktor.

- Jeg har ofte ligget foran Pernilla på trening, og hun har jo gjort det bra. Så jeg har hele tida hatt trua på at jeg var i stand til å gå helt til topps, forklarer Trine.

I går ettermiddag kjørte hun fra St. Anton i Østerrike til München. I dag reiser hun videre til Norge, og skal etter planen lande på Værnes utenfor hjembyen Trondheim tidlig i ettermiddag. Trine skal være hjemme og trene og lade opp helt fram til VM.

I ankomsthallen venter hennes nærmeste familie - og garantert flere. Ryktene forteller at klubbvenninnene hennes forsvant inn i en felles dikterbolig i går kveld for å lage en sang til Trine.

- Det var fryktelig spennende og utrolig morsomt. Nå skal Trine få en bløtkake jeg vet hun liker, røper mamma Unni.

Kline til

Trine hadde litt problemer etter den andre mellomtida i finaleomgangen, men tapte ikke mer enn to hundredeler til den den svenske kometen Anja Pärson - og spikret pallen med totalt fire hundredeler.

- Jeg hørte på speakeren at Pärson hadde kjørt bra. Da var det bare å kline til, sier Trine.

Men før det - ordene innledningvis: Dette kan du ikke rote bort, Trine!
«Jeg har hele tida hatt trua»TRINE BAKKE

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling