Verdens raskeste kjærester

I lykkerus over 9,78 sekunder og ny verdensrekord på 100-meter, viste Tim Montgomery (27) og Marion Jones (26) i går sin kjærlighet for hele verden.

Den hete omfavnelsen og kysset på munnen like etter målpassering etterlater ingen tvil: Det tre år gamle treningssamarbeidet mellom verdens raskeste kvinne og verdens raskeste mann har i år utviklet seg til noe mer.

Ryktene har versert siden Marion Jones i midten av august ble sett under stevnet i Zürich med tatoveringen «Tim» på den ene armen. Så dukket Tim Montgomery opp med «Marion» tatovert på håndleddet...

Til nå har de påberopt seg privatlivets fred på alle spørsmål om forholdet. Men i går lettet Montgomery litt på sløret. Ifølge Eurosport svarte han følgende da han etter Marions kyss på Stade Charlety i Paris ble oppfordret til å å avsløre den hete hemmeligheten:

- Dette er ingen hemmelighet. Det er stort, sier han.

Hånd i hånd

Store aviser på kontinentet har allerede skrevet om forholdet. Den anerkjente franske sportsavisa L'Equipe før Golden League-stevnet i Brussel 30. august. Der forsøkte ikke Jones engang å skjule tatoveringen sin.

- De skjuler ikke lenger sin kjærlighet. Forholdet er nå å betrakte som offisielt, selv om de ikke snakker om det, sier L'Equipe-journalist Virgini, som fulgte paret på stevnet i går.

Den erfarne friidrettsjournalisten Rik Lamoral i Belgias største avis, Het LaatsteNieuws, så paret sammen i Berlin før stevnet i Berlin 6. september.

- Jeg så selv at de kom hånd i hånd inn på Hotel Berlin. Men de sjekket ut ganske raskt. Hotellet var ikke bra nok, sier Lamoral.

Dagbladet får i tillegg bekreftet forholdet fra sentrale kilder som følger det internasjonale friidrettssirkuset tettere enn de fleste.

Brukte Marions start

Fra bane fem startet Marion Jones ettermiddagen med seier på 10,88 sekunder. Men sprintdronningen måtte finne seg i å stå i kjærestens skygge på Stade Charlety i går .

- I dag er jeg ekstremt lykkelig for Tim Montgomery. Jeg ser ham trene dag etter dag hjemme i Raleigh. I dag er jeg som alle andre i verden veldig glad på hans vegne. Det er første gang jeg er til stede når verdensrekorden på 100 meter blir slått. I kveld skal vi feire noe utrolig, sier Marion.

Montgomery løp bare noen minutter etter Jones - i samme bane.

- Marion løp i bane fem, og jeg tenkte: «Hvorfor ikke? Det er det siste løpet. Jeg bruker hennes start.» Jeg endret ikke på startblokka i det hele tatt, brukte hennes start, og det lønte seg, sier han.

Perfekt løp

Montgomery fikk noe nært et optimalt løp. Medvinden var akkurat tillatte 2,0 sekundmeter. Reaksjonstida ut fra startblokka var 0,104 sekunder. Fem tusendeler raskere betyr tjuvstart.

Men Montgomery holdt igjen akkurat nok, og fosset inn hundredelen raskere enn Maurice Greenes 9,79 fra Athen 16. juni 1999. Til sammen dro han inn 250000 dollar i går for verdensrekorden og som sammenlagtvinner av Grand Prix.

- Du vet, verdensrekorder kommer når man minst venter det. Det var ganske kjølig i dag, akkurat som da jeg løp på 9,84 i Oslo i fjor, sier Montgomery.

I går skjønte Montgomery tidlig at det gikk mot et storløp.

- På 30 meter så jeg ingen rundt meg, og bare løp, løp og løp. Jeg har visst at jeg kunne ta verdensrekorden siden jeg løp 9,96 som 19-åring. Da hadde jeg verken muskler, trening eller teknikk. Verdensrekorder er til for å slås, og jeg er sikker på at det vil skje igjen.

<B>TOK EN KJAPP EN:</B> Marion Jones er verdens raskeste nålevende kvinne, og er kjæreste med mannen som i går ble verdens raskeste mann; Tim Montgomery. Med 9,78 sekunder på 100 meter senket Montgomery v-rekorden med ett hundredeL.