<strong>GOD STEMNING:</strong> Det var god stemning mellom partene da Magnus Carlsen spilte lynsjakk mot Bill gates. I midten er Fredrik Skavland.
Foto: Monkberry
GOD STEMNING: Det var god stemning mellom partene da Magnus Carlsen spilte lynsjakk mot Bill gates. I midten er Fredrik Skavland. Foto: Monkberry Vis mer

Verdens rikeste kom til kort mot Carlsen

- Han var litt uheldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Magnus Carlsen spilte lynsjakk mot Bill Gates på «Skavlan». Nå kan IT-mogulen sikre seg rettighetene til neste års VM.

Carlsen har hatt en travel periode etter at han ble kronet som verdensmester i sjakk i november. Dagbladet var på plass i London onsdag, under innspillingen av «Skavlan». Der spilte Carlsen lynsjakk mot verdens rikeste mann, Bill Gates.

-Han var litt uheldig. Jeg spilte litt på triks, og så gikk han på. Med litt bedre tid tror jeg han er en brukbar spiller, sier Carlsen til Dagbladet.

Kort prosess Han gjorde kort prosess på sjakkbrettet og brukte drøye minuttet på å slå Gates, som for anledningen ble fløyet til studio i helikopter på grunn av et stramt tidsskjema.

Gates føyer seg inn i rekken av høytstående IT-personer som Carlsen har møtt i det siste. 22-åringen kom nettopp hjem fra en sponsorturné i USA, der han blant annet spilte sjakk mot Facebook-sjef Mark Zuckerberg og styreleder i Apple, Art Levison.

Det har vært spekulert i at Carlsen muligens har sikret seg en avtale med en av IT-gigantene om å arrangere VM i USA neste år. Men Carlsens manager, Espen Agdestein, mener det er for tidlig å si noe.

Må finne spillested -Har det vært noen samtaler om at noen av dem kan være interessert å i kjøpe rettighetene til neste års VM?

-Det er ikke verdt å diskutere ennå. Vi må først finne et spillested, sier Espen Agdestein til Dagbladet.

-Men hvor har du mest lyst til å spille VM?

-Helst et sted hvor det er mye interesse for sjakk og masse folk, sier Carlsen.

-Kan det være aktuelt å spille i Norge?

-Sannsynligvis ikke. Men i hvert fall en gang i framtida har jeg lyst å spille i Norge. Jeg har jo tenkt å spille flere VM-kamper.

Anand stiller Carlsens finalemotstander, Viswanathan Anand, bekreftet for bare et par dager siden at han stiller til neste års kandidatturnering i mars. Vinneren av den får i november møte den norske regjerende mesteren i en ny kamp om VM-tittelen. Men Carlsen frykter ikke Anand nevneverdig.

-Jeg tror det er andre som er større favoritter enn ham, men jeg syns det er bra at han fortsatt har motivasjonen til å møte meg en gang til.

Om møtet med Gates sier han:

-Jeg syns det var veldig gøy å spille mot ham. En ting er at han er kjent, men en annen ting er hva han har gjort for fattigdom i verden.

Både Carlsen og Gates er begge vant med å bli rangert i diverse lister. Carlsen ble i år, av Times Magazine, kåret til en av de hundre mest innflytelsesrike personene i verden.

Gates, på sin side, er rangert av Bloomberg som verdens rikeste mann. Deres veier kan på nytt krysses om det skulle vise seg at Gates ønsker rettighetene til neste års VM-kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer